Depremde Hayatini Kaybedenlerin Anisina Konser

Van’in Ercis Kaymakamligi bünyesinde olusturulan Türk Halk Müzigi Toplulugu, depremde hayatini kaybedenlerin anisina konser düzenledi.

Depremde Hayatini Kaybedenlerin Anisina Konser
Büyük katilimin saglandigi konser, Atakan Çelik Kültür Merkezinde düzenlendi.

Konser programinda konusan Kaymakam Nuri Mehmetbeyoglu, Türk Halk Müzigi Toplulugunun özel bir konser verdigini belirterek, “Deprem bölgesine hitaben hazirlamis oldugumuz konserde, o bölgelerimize ait olan dilimize pelesenk olmus Türk halk müzigi türkülerinden olusan güzel bir konseri icra edecegiz. Toplulugu olusturan en büyük degerlerden biri, kuskusuz sanata ve kültüre verilen kiymettir. Ercis’imiz Van içerisinde ve bölgemizde çok farkli bir yere sahip oldugunu hepiniz bilmektesiniz. 1930’lu yillarda Türk Musiki Dernegini kuran Atakan Çelik gibi, Ahmet Poyrazoglu gibi, Celal Yarici gibi, Hüsamettin Subasi gibi ve daha ismini sayamadigimiz birçok ulusal degeri ortaya koyan, sairi bol ve yazari eksik olmayan bir kenttir burasi. Ercisli olmaktan her zaman gurur duymamiz gerektigini düsünüyorum. 6 Subat Kahramanmaras merkezli depremlerde pek çok vatandasimizi kaybettik. Hepsini rahmetle, sükranla, minnetle tekrar aniyorum” dedi.

Büyük alkis alan Türk Halk Müzigi Toplulugunun konserine Ercis Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Nuri Mehmetbeyoglu, Ilçe Jandarma Komutani Binbasi Onur Akyüz, kurum müdürleri, sivil toplum örgütü baskanlari, ögretmen, ögrenci ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA