Bakan Özhaseki Açiklamasi 'Gece Gündüz Demeden Ugrasacagiz, Insallah Yaralarimizi Saracagiz'

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, “Seçimlerden sonra bizim birkaç saniye bile vaktimiz yok. Gece gündüz demeden ugrasacagiz, insallah yaralarimizi saracagiz” dedi.

Bakan Özhaseki Açiklamasi 'Gece Gündüz Demeden Ugrasacagiz, Insallah Yaralarimizi Saracagiz'
Bakan Özhaseki, Iller Bankasi’nda düzenlenen toplantida bakanlik bürokratlariyla bir ara geldi. Burada konusan Özhaseki, Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan Türkiye’nin kaybedecek birkaç saniyesi dahi olmadigini vurgulayarak, imar ve insa çalismalarina araliksiz devam edeceklerini dile getirdi.

“Bin yilin depremiyle karsi karsiyayiz”

Kahramanmaras merkezli depremlere isaret eden Özhaseki, “Asrin depremi deniyor ama bizim bin yillik Anadolu medeniyetimizde karsilasabilecegimiz ‘bin yilin’ depremiyle de karsi karsiyayiz. Çünkü 11 ili ilgilendiriyor. Onlarca ilçeyi, yüzlerce köyü ilgilendiriyor. Yikim miktari olarak da, hasar olarak da ayri ayri rakam verilmekle birlikte 680 bine yakin konut, 170 bine yakin da dükkan, is yeri ve ahir gibi tek katli birimlerden olusan neredeyse 850 bin bagimsiz birimin yeniden yapilmasi söz konusu” diye konustu.



“Bekleyecek zamanimiz yok”

Bakan Özhaseki, söyle devam etti:

“Bir taraftan bu çalismalarin planlanmasi, yani zemin etütleri yapilarak binalarin saglam yerlere tasinmasi, arkasindan daha kimlikli binalarin ortaya çikabilmesi için yeni projelerin gelistirilmesi, bunlarin mülkiyet sorunlarinin çözülmesi, arkasindan bunlarin ihale edilip ise baslanmasi, finansmanlarinin temini noktasinda da derin çalismalarin yapilmasi icap ediyor. Bu belki de normal zaman olsa birkaç yila sari olarak yapilacak uzun çalismalardir. Ama bizim o kadar bekleyecek zamanimiz yok.”

“Gece gündüz demeden ugrasacagiz, yaralarimizi saracagiz”

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in vatandaslara verdigi sözlerin oldugunu hatirlatan Özhaseki, sunlari kaydetti:

“Sayin Cumhurbaskanimizin vermis oldugu sözleri biz talimat gibi kabul ediyoruz. Bu hususta da çok hizli davraniyoruz. 300 binden fazla bagimsiz birimi insallah zaten bir sene içerisinde teslim edecegimizi söyledik. Kalanlarla ilgili de zaten çalismalar devam ediyor. O çalismalar içerisinde alternatif olarak hak sahiplerine sunabilecegimiz yeni öneriler de gelistirecegiz önümüzdeki günlerde. Insallah sözlerimizi yerine getirecegiz. Seçimlerden sonra bizim birkaç saniye bile vaktimiz yok. Gece gündüz demeden ugrasacagiz. Insallah yaralarimizi saracagiz. Bir taraftan da sehircilikte bizler kadim bir medeniyetin mirasçilariyiz. Sehirlerimize yapilmasi icap eden o güzel isleri de daha da nitelikli hale getirip devam ettirecegiz.”

“Sifir Atik ile baslayan ve onun disinda devam eden birçok çalismayi daha görünür, daha belirgin kilacagiz”

Çevre açisindan da uzun ve önemli çalismalar yapacaklarini söyleyen Bakan Özhaseki, “Sifir Atik ile baslayan ve onun disinda devam eden birçok çalismayi da

daha görünür, daha belirgin kilarak; onlari hayatin içerisine iyice girmis vaziyette, en etkin sekilde çözmenin yollarini arayacagiz. Bu amaçla da brifinglerimizi devam ettiriyoruz. Allah iyi niyetle çalisan herkesin yardimcisi olsun. Biz de insallah bu gayretlerimizi sürdürecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA