Yeni Istanbul Valisi Gül, Fatma Sahin'e Veda Ziyaretinde Bulundu

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Istanbul Valiligi’ne atanan Gaziantep Valisi Davut Gül’ü agirladi.

Yeni Istanbul Valisi Gül, Fatma Sahin'e Veda Ziyaretinde Bulundu


Yeni görevlendirme ile beraber Gaziantep’te veda ziyaretlerine baslayan yeni Istanbul Valisi Davut Gül, Büyüksehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Vali Gül, yaklasik 5 yil boyunca Gazi sehir için basta egitim ve spor alaninda olmak üzere beraber çalismalar yürüten Baskan Fatma Sahin’e yaptigi veda ziyaretinde ortak çalismayi Istanbul’da da sürmeye devam edecegi, iki sehir arasinda iletisim ve bagin devam edecegi vurgulandi.

“Valimizin Istanbul’da da tecrübesiyle çok sey yapacagina inaniyoruz”

Ziyaret sonrasi açiklamada bulunan Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, hüzün ve sevincin ayni anda yasandigini aktararak, “Hakikaten kardes bildigimiz çok sevdigimiz birlikte birçok is yaptigimiz, çok sey paylastigimiz, sehrin gelecegi için hedefler koyup ilerledigimiz kiymetli valimizi ugurluyoruz. Bu güzel çalisma bundan sonra da olacak. Bu kadar senkronize olacagimiz baska kim olur bu duyguyu yasiyoruz ama Davut Valimiz bu makami hak etti. Davut Gül Istanbul’a yakisti, Istanbul kazandi. Istanbul’da da tecrübesiyle çok sey yapacagina inaniyoruz” dedi.



“Valimizin Istanbul’da olmasi elimizi güçlendirecek”

Baskan Sahin konusmasinda bu atamanin yeni imkanlar dogurdugunu belirterek, “Davut Valimiz ile de konustuk Istanbul - Gaziantep hattinda çok büyük bir yetismis beseri sermaye var. Kültürel yapi bu hatta birlestiginde çok büyük firsatlar ortaya çikacak. Valimizin orada olmasi elimizi güçlendirecek. Gaziantep için koydugumuz hedeflere Istanbul’un gücüyle daha hizli ulasacagiz. Valimizin koordinasyonunda sehrimizin, iki milyonun emanetine sahip çikmak için is birligi ve güç birligi yaptik. Davut Gül Valimize bu sehre yaptigi hizmetlerden dolayi çok tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

“Büyüksehir her imkanini Gazianteplilerin ve bu milletin yüzünün gülmesi için seferber etti”

Yeni Istanbul Valisi Davut Gül ise ziyaret sonrasi yaptigi açiklamada Gaziantep’in adeta bir okul oldugunu belirterek, “Bu sehirde çok sey ögrendik. Bunun en önemlisi de Fatma Baskanin dedigi gibi Gaziantep Modeli, bir araya gelme modeli. Bundan herkes kazandi. Bu bes yil içinde Gaziantep en büyük afetleriyle karsilasti. Depremde ve pandemide ortak çalisildi, en çabuk normallesen, hayatin en çabuk normale döndügü sehir Gaziantep. Inaniyorum ki Gaziantep Modeli ileriki yillarda daha da gelisecek. Fatma Sahin ve ekibine de çok tesekkür ediyorum. Gaziantep Büyüksehir Belediyesi her imkanini Gazianteplilerin ve bu milletin yüzünün gülmesi için seferber etti. Personelleri, makinalari 24 saat çalisti. Bu çalisma bir bakima da devletin yüzünün ak olmasini sagliyor” diye konustu.

Kaynak: İHA