TOBB Baskani Hisarciklioglu Açiklamasi 'Fuarlar Ticaretin Kalbidir'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Baskani Rifat Hisarciklioglu, ekonominin büyümesinde fuarlarin hayati bir rol üstlendigini belirterek, “Fuarlar, dünyanin en eski ekonomik etkilesim faaliyeti olarak ticaretin kalbi olmayi sürdürmektedir” dedi.

TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu, Uluslararasi Fuarlar Birligi (UFI) tarafindan her yil 7 Haziran’da kutlanan Dünya Fuarcilik Günü dolayisiyla bir mesaj paylasti. Fuarlarin müsterileri sektörle bulusturdugu için ticaretin kalbi oldugunu vurgulayan Hisarciklioglu, mesajinda su ifadelere yer verdi:

“Global ticaretin kalbi, üretim ve ihracatin en önemli itici gücü olan fuarcilik sektörü esasinda dünyanin en eski ekonomik ve sosyal etkilesim faaliyetidir. 2016 yilindan bu yana her yil haziran ayinin bir günü Uluslararasi Fuarlar Birligi (UFI) tarafindan ’Fuarcilik Günü’ olarak kutlanmaktadir. Uluslararasi Fuarlar Birligi’nin 2023 yili için yayinladigi ‘Fuarlar, herkes için bir bulusma noktasi ve pazaryeri görevi üstlenmektedir’ mesajina ben de katiliyorum. Ülkemiz fuarcilik sektörü de yilda 400’ü askin fuar, 30 milyona yakin ziyaretçi sayisi ve yillik 60 binden fazla katilimci ile sektörlerin ve ekonominin bulusma noktasidir. Fuarcilik sektörü sanayi ve ticaret hacminin büyümesi noktasinda hayati bir rol üstlenmektedir. Bu düsüncelerle Türkiye’de fuarcilik endüstrisinin gelismesi için çalisan fuar düzenleyicilerimizin, fuar merkezi isletmecilerimizin, fuar tedarikçilerimizin ve bu ekosistemde yer alan tüm paydaslarimizin Dünya Fuarcilik Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.”
Kaynak: İHA