Samsun'da Selin Yaralari Sariliyor

Samsun merkez ve birçok ilçede yasanan sel felaketinin yaralari sariliyor.

Samsun'da Selin Yaralari Sariliyor
Samsun Büyüksehir Belediyesi, siddetli saganak yagmurun neden oldugu sel felaketinin yaralarini sarmak için tüm imkan ve personeliyle çalismaya devam ediyor. Tüm gücüyle sahada çalisan ekipler, heyelan nedeniyle kapanan mahalle yollarini tek tek ulasima açarken bir yandan da binalarin giris ve zemin katlarina dolan sel sularini tahliye çalismalarini yürütüyor. Tüm birimleriyle teyakkuz halinde olan Büyüksehir Belediyesi, vatandaslardan gelen ihbar ve talepler dogrultusunda hizla hareket ediyor.

Samsun’da etkili olan siddetli saganak yagmur nedeniyle meydana gelen sel felaketinin verdigi zarari gidermek için Büyüksehir Belediyesi ekipleri gece-gündüz cansiperane çalismaya devam ediyor. Samsun Su ve Kanalizasyon Idaresi (SASKI) Genel Müdürlügü, Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi Baskanligi, Itfaiye Daire Baskanligi ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi ekipleri sahada aktif olarak görev yapiyor.

Toprak kaymasi nedeniyle ulasima kapanan mahalle yollari ekiplerin araliksiz çalismasiyla tek tek açiliyor. Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi Baskanligi ekipleri kapali olan 9 mahalle yolunun ulasima açilmasi için çalismalarini sürdürüyor. Bazi bölgelerde ulasim alternatif güzergâhlardan saglaniyor.

Ayrica Itfaiye ekipleri tarafindan binalarin giris ve zemin katlarina dolan sel sulari ve çamur vidanjörler, pompalarla tahliye ediliyor. SASKI ekipleri tarafindan ise selden hasar gören su ve kanalizasyon altyapisi onarim çalismalari hiz kesmeden devam ediyor. Su kesintisi yasanan bölgelerde ise ekipler tankerlerle vatandaslara temiz içme suyu temin ediyor.

Ö te yandan selden zarar gören ve kentsel dönüsüm çalismasi çerçevesinde olan Gülsan Sanayi Sitesi’nde de ekipler hummali bir çalisma yürütüyor. Ilk gün sel sularinin hizla tahliye edilmesinin ardindan temizlik çalismalari gerçeklestirildi.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi ekipleri bölgede ilaçlama çalismasi yapmaya devam ediyor.
Kaynak: İHA