Ölümlü Kazalarin Arttigi Kilis'te Emniyet Denetimi Artti

Kilis’te son zamanlarda ölümlü trafik kazalarinin artmasinin ardindan polis ve jandarma ekipleri kentin birçok noktasinda ve karayollarini havadan denetim gerçeklestirerek çalismalari artirdi.

Kilis Il Emniyet Müdürlügü, trafik kazalarini en aza indirmek için müsterek çalisma gerçeklestirdi. Bu çerçevede ekipler, son zamanlarda ölümlü kazalarin yasandigi Kilis-Gaziantep Il Yolu, Islahiye-Hatay Devlet Karayolu, kentin sehir merkezinde ve tüm ilçelerinde islek ve ara sokaklarda otomobil ve motosiklet sürücülerine denetim yapti. Bu kapsamda 12 güzergahta havadan ve karadan denetim yapti. Denetimde, yollarda olusan trafik akisi ve kurallara uyum aliskanliklari, makas atan, hizli giden araçlara ve ilk önce kendi can sagligini riske atacak tüm araç sürücüleri havadan izlendi. Belirlenen güzergahlarda kurallara uymayan sürücüler, yolda uygulama yapan ekiplere bildirildi.

Ihlal yaptigi tespit edilen çok sayida araç ve sürücülerine ceza kesildi. Kazalarin önüne geçmekle birlikte yakalanma riski duygusunun en üst seviyeye çikarilmasi ve davranislarin olumlu yönde degistirilmesi için yapilan uygulamanin devam edecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA