GKRY'de Saldiriya Ugrayan Karaali Açiklamasi 'Rum Tarafindaki Hastane Bana Pek Ilgi Gösterilmedi'

Güney Kibris Rum Kesimi’nde (GKRY) saldiriya ugrayan Kibris Türkü 25 yasindaki Asya Karaali yaptigi açiklamada, “Rum tarafindaki hastane bana pek ilgi gösterilmedi” ifadelerini kullanarak, “Bu olayin gerçeklesmesindeki en büyük unsur benim kadin olmamdi” dedi.

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yasayan 25 yasindaki Asya Karaali’nin, arkadaslariyla birlikte gittigi Güney Kibris Rum Kesimi’nde (GKRY) 2 Haziran’da ugradigi saldiriya iliskin açiklamalarda bulundu. Ayai Nasapa bölgesinde 3 Rum sahsin önce tacizine ugrayan, ardindan darp edilen ve 2 metre yükseklikteki duvardan atilan Karaali, büyük bir korku, güvensizlik ve hayal kirkligi yasadigini ifade etti.

Dogu Akdeniz Üniversitesi Insaat Mühendisligi son sinif ögrencisi olan Karaali, sabaha karsi olayin gerçeklestigini belirterek, arkadaslariyla bir eglence mekanindan çiktiktan sonra 3 Rum’un tacizine ugradigini ve onlari reddetmesiyle olayin yasandigini aktardi.

“Bu olayin gerçeklesmesindeki en büyük unsur benim kadin olmamdi”

Karaali, “Çok kötü bir olay yasadim. Bu olayin gerçeklesmesindeki en büyük unsur benim kadin olmamdi. Yüksek ihtimalle çok fazla alkollü olduklarini düsünüyorum, madde kullanip kullanmadiklarini bilmiyorum. Çünkü onlara belli bir test yapilmadi. Türk olup olmadigim soruldu, belki de Ispanyol oldugumu söyleseydim yine saldiriya ugrayacaktim. Saldiriyi Irkçilik olarak göstermek istemiyorum. Tacizlerini reddettigim için sinirlendiklerini düsünüyorum” dedi.



“Düsünce bayilmisim”

Saldirganlarin sinirlenerek saldiriya geçtigini ifade eden Karaali, aralarindan birinin kendisini 2 metre yükseklikteki duvardan attigini söyledi.

Gözünü Gazimagusa Rum Devlet Hastanesi’nde açtigini anlatan Karaali, “Düsünce bayilmisim, gözümü hastanede açtim. Hastanede uyandigim zaman hiçbir sey hissetmedim. Agir bir travma yasadim. Rum polislere olayi anlatirken bile kendime de degildim. Kuzeye geçip, eve geldigimde annemle bile konusurken kendimde degildim ama arkadaslarim çok agladigimi söylediler” dedi.



“Inanilmaz bir korku, güvensizlik ve hayal kirikligini hala yasiyorum”

Olayin sokunu henüz atlatamadigini kaydeden Karaali, “Iki gün üst üste güneye gidip polise ifade verdim, bu nedenle olayin sokunu hala atlatamadim. Inanilmaz bir korku, güvensizlik ve hayal kirikligini hala yasiyorum. Duygularimi tam olarak ifade edemiyorum” dedi.



Saldirganlar polise ifade vermemis

Karaali, GKRY Polis merkezinden aldigi bilgiye göre, tutuklanan 2 saldirganin polise hiçbir sey anlatmadigini belirterek, “Polis sorgulamis ama konusmamislar” ifadelerini kullandi. Karaali, Rum polisinin 3’üncü saldirgani aradigini belirtti.



“Hem olumlu hem olumsuz mesajlar aldim”

Olayin ardindan yasadigi sürece deginen Karaali, “Rum tarafindaki hastane bana pek ilgi gösterilmedi” ifadelerini kullanarak, GKRY polisinin kendisi ile ilgilendigini aktardi. Rumlardan da destek mesaji aldigini belirten Karaali, “Evet sevmeyen kötü mesaj atan Rumlar da var ama Türklerden de hem olumlu hem olumsuz mesajlar aldim. Rum siyasilerden arayan sorun oldu“ dedi.

Kaynak: İHA