Erbaa Belediye Baskani Karagöl Açiklamasi 'Bu Çalismalar Erbaa'ya Deger Katacak'

Hayat Boyu Ögrenme Haftasi etkinlikleri çerçevesinde Erbaa Belediyesi Bilim Kültür ve Sanat Merkezinin bahçesinde sergi açildi. Kursiyerlerin yaptiklari eserlerin yer aldigi sergi 1 hafta boyunca açik kalacak.

Erbaa Belediye Baskani Karagöl Açiklamasi 'Bu Çalismalar Erbaa'ya Deger Katacak'
Erbaa Belediyesi Bilim Kültür ve Sanat Merkezinin bahçesinde açilan sergide yil boyunca Halk Egitimi Merkezi ve Erbaa Belediyesi isbirligi ile açilan sergilerde üretilen ürünler sergilendi. Programa Erbaa Kaymakami Ismail Altan Demirayak, Il Milli Egitim Müdürü Ahmet Özdemir, Erbaa Belediye Baskani Ertugrul Karagöl, ilçe protokolü, usta ögreticiler ve kursiyerler katildi.

Yapilan çalismalarin Erbaa’ya kursiyerlere ve kursiyerlerin ev ekonomilerine katki saglayacagini belirten Erbaa Belediye Baskani Ertugrul Karagöl “Bizlerde bazi hayaller kurmustuk. Bizim ürünlerimiz çok güzel. Özellikle Erbaa yapragimiz kendisini kanitlamis herkesin Erbaa adini duydugunda talep ettigi bir ürün. Biz de ziyaret ettigimiz yerlerde hep giderken bu yapraktan götürüyoruz. Ancak estetik gelmiyordu. 3 kiloluk, 5 kiloluk yaprak bidonu ile gitmek bazen nahos oluyordu. Biz de dedik ki bu kurslarimizla beraber nasil katki saglariz? Nasil ortak paydada bulusuruz? Erbaa’nin motiflerini, Erbaa’nin çalismalarini nasil hediyelik esya durumuna getiririz niyetiyle bir yola çikmistik. Milli Egitim Müdürlügümüzün ve Halk Egitimi Merkezi müdürlügümüzün yaptigi bu çalismalara bizlerde Bilim Kültür Sanat Merkezimizde ve Kadin Çocuk Yasam Merkezimizde mekan saglayarak destek olduk. Sizlerde çok güzel eserler ortaya çikarttiniz. Ben bu anlamda bizlerin bu hayalini gerçeklestirdiginiz için tesekkür ediyor ve kendilerine bir alkis istiyorum. Çünkü sizlerin sayesinde bizler de Erbaa’nin çalismalarini gösteriyoruz. Hediye ediyoruz. Bu anlamda çok tesekkür ederim. Bulundugumuz bu ortamda kadinlarimiz kurslarimiza katiliyorlar. Kurslarimiza gelip burayi sahiplendiler. Bende istiyorum ki bu merkezler özellikle Erbaa’nin meydaninda kadinlarimizin kafasinda soru isareti olmadan güvenli, mutlu bir sekilde ulasacaklari bir nokta olsun. Bu gördügünüz Hanife Büsra Konyar kizimizin ismini verdigimiz yapiyi da insallah büyütecegiz. Bu alani bir avlu haline getirip insallah ilerleyen zamanlarda açacagimiz sergilerimizi böyle günü birlik degil çadirlarda degil de sabit sekilde ürünlerinizi sergileyebileceginiz bir mekâna kavusmus olacaksiniz. Bu çalismalar Erbaa’ya deger katacak. Bu çalismalar kisisel gelisimlerinize katki saglayacak. Ev ekonomilerinize katki saglayacak” dedi.

Egitim Ögretim Döneminde 551 kursun açildigini 15 bin 463 kisinin sertifika sahibi oldugunu ifade eden Erbaa Kaymakami Ismail Altan Demirayak “2022-2023 egitim ögretim döneminin kurslarini basariyla tamamlamis olmanin memnuniyetini, kivancini yasamaktayiz. Hayat Boyu Ögrenme Haftasi etkinlikleri çerçevesinde bu kurslarimizda da ortaya çikan ürünleri Erbaali kadinlarimizin el emegi göz nuru ürünlerin sergisini gerçeklestirecegiz. Bir hafta süresince de bu ürünleri halkimiza tanitmis olacagiz. Öncelikle usta ögreticilerimizi ve bu kurslara katilan kursiyerlerimizi kutluyorum. Bu egitim ögretim döneminde 26 farkli alanda 551 kurs icra edilmis ve 15 bin 463 kursiyer sertifika almaya hak kazanmistir. Bu çok önemli bir sayi Erbaa’mizda örgün egitimi tamamlamis nüfusun 70 bin oldugu degerlendirildiginde yüzde 21 gibi bir orana tekabül ediyor. Halk Egitim Merkezi Müdürlügümüz her 5 kisiden birine ulasmak suretiyle yaygin egitim faaliyetlerini gerçeklestirmis durumda. Bu memnuniyet verici bir gelisme” diye konustu.

Kaynak: İHA