Bogaziçi Üniversitesi Rektörlük Binasina Boya Firlatan 4 Saniga Hapis Cezasi

Bogaziçi Üniversitesi eylemlerinde rektörlük binasina boya firlattiklari iddia edilen 8 sanigin yargilandigi davada karar çikti. Mahkeme, 4 sanigi ‘kamu malina zarar verme’ suçundan 10’ar ay hapis cezasina çarptirarak cezalarini erteledi.

Bogaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen eylemlerde rektörlük binasina plastik sise içerisinde kirmizi boya firlattiklari iddia edilen 8 sanigin yargilandigi dava karara baglandi. Istanbul 60. Asliye Mahkemesi’nde görülen durusmaya saniklar katilmazken avukatlari hazir bulundu.

Savci mütalaasini açikladi

Durusmada esasa iliskin mütalaasini açiklayan Cumhuriyet Savcisi, saniklarin yaklasik iki dakika süren bir basin açiklamasi yaptiklarini ve akabinde saniklardan bir kisminin ellerinde ki siselerdeki boyalari rektörlük bina kapisi ile bina önüne döktüklerini, açiklama esnasinda saniklara karsi bir uyari, zor kullanma veya müdahale olmazken açiklamanin ardindan boyalarin döküldügü sirada güvenlik görevlilerince engel olmaya çalistiklarini aktardi.

Açiklanan mütalaada tüm saniklar hakkinda beraatlerine karar verilmesi, saniklardan Ayça Zeynep D., Tutku K., Ayse Beliz I., Sarp K.’nin ise ‘kamu malina zarar verme’ suçundan 1 yildan 4 yila kadar hapis cezasina çarptirilmalari talep edildi. Son sözleri sorulan sanik avukatlari müvekkillerinin beraatlerini istedi.

4 saniga 10’ar ay hapis cezasi

Mahkeme, saniklar Sarp K., Ayça Zeynep D., Ayse Beliz I. ve Tutku K.’yi ise ‘kamu malina zarar verme’ suçundan 10’ar ay hapis cezasina çarptirdi ve cezayi erteledi.

Alinan savunmalarin ardindan kararini açiklayan mahkeme, saniklar Ayça Zeynep D., Ayse Beliz I., Deniz T., Sarp K., Simge I., Sina S., Teslime Y.,ve Tutku K.’nin ‘ toplanti ve gösteri yürüyüsü kanuna muhalefet’ suçundan her türlü süpheden uzak kesin ve inandirici delil elde edilemedigi gerekçesiyle beraatlerine hükmetti.
Kaynak: İHA