Iranli Yerel Sanatçi Kent Meydaninda Costurdu

Zaman zaman Iran’dan Türkiye’ye müzik yapmak için gelen yerel sanatçi Esfandiyar Fiyuciyan, Erzurum’da hiç beklemedigi bir ilgi ile karsilasti.

Iranli Yerel Sanatçi Kent Meydaninda Costurdu
11 yildir Türkiye’ye hem turist hem de sarki söylemek için gelen Iranli Esfandiyar Fiyuciyan, Erzurum’un en kalabalik caddesi olan Cumhuriyet Caddesi’nde adeta sevgi seline boguldu. Iran’in Siran sehrinden Erzurum’a gelen evli ve bir çocuk babasi Esfandiyar Fiyuciyan bir anda gençlerin ilgi odagi oldu.

Türkiye ziyaretinin son duragi olan Istanbul’a gitmek için ülkemize giris yapan ve Erzurum’a gelen Esfandiyar Fiyuciyan, yolculugun bundan sonraki seyahat masrafini çikarmak için yanindaki ses sistemiyle sarkilar söylüyor ve destek istiyordu. Erzurumlu gençler Iranli Esfandiyar’in çagrisina kayitsiz kalmadi ve bir anda Yakutiye Kent Meydani’ni senlik yerine çevirdiler. Bir yanda Esfandiyar Fiyuciyan için seyahat masrafi için para toplayan, bir yandan da hayal çekip türküler söyleyen gençlere vatandaslar da eslik etti.

Iranli Esfandiyar Fiyuciyan, Türkiye’yi ve Türk insanini çok sevdigini söylerken, “Ben aslen Azeriyim. Ne zaman Türkiye’ye gelsem ve ihtiyacim olsa insanlar bagrina basiyor. Insallah Türkiye her zaman mutlu insanlarin ülkesi olacak. Erzurum’da da hiç beklemedigim bir destekle karsi karsiya geldim. Yüzlerce insan ile birlikte halay çektik, oynadik ve eglendik. Istanbul için lazim olan tren bileti parasini benim için topladilar. Hepsine tesekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA