Tunceli Halk Egitim Merkezi, 3 Bin 118 Kisiyi Sertifikalandirdi

Tunceli Halk Egitim Merkezi, 2023 yilinda onlarca kurs açti. Kurslarda 3 bin 118 kisi sertifikalarini aldi.

Tunceli Halk Egitim Merkezi, 3 Bin 118 Kisiyi Sertifikalandirdi
Tunceli Halk Egitim Merkezi, 2022-2023 yilinda aile okulu, köy yasam merkezi, bagimlilikla mücadele, kültürel ve sanatsal kurslarin yani sira depremzedelere yönelik de kurslar gerçeklestirdi. Kurslara katilan 3 bin 118 kisi sertifikalandirilirken, kurslarda üretilen ürünler, 1-7 Haziran Hayat Boyu Ögrenme Haftasi etkinlikleri kapsaminda sergilenecek.

Tunceli Halk Egitim Merkezinin çalismalarina iliskin bilgi veren kurum müdürü Özkan Yurtsever, “Tunceli Halk Egitim Merkezi olarak halkimiza talepleri dogrultusunda, onlarin gelisimi için mesleki ve genel anlamda kurslar açmaktayiz. Bu kurslarimiz halkimizin talepleri üzerine 12 kisiyle açilmakta usta ögreticilerimizi görevlendirerek onlarin gerek sportif gerek genel anlamda gerekse de kültür anlaminda gelisimlerini sagliyoruz. 7’den 70’e herkes bu kurslarimizdan istifade edebiliyor. Kurslardan herhangi bir ücret talep edilmiyor” dedi.

Kamu kuruluslariyla isbirligi halinde kurslar açtiklarini belirten Yurtsever, “Özellikle valiligimiz, Il Milli Egitim Müdürlügümüz ve diger kamu kurum-kuruluslariyla isbirligi dahilinde açtigimiz kurslarla halkimiza hizmet etmekteyiz. Mümkün oldugu kadar herkesi bu kurslardan faydalandirmaya çalisiyoruz. 2022-2023 egitim ögretim yilinda 15’e yakin aile kursumuz açildi. Ailelerimiz daha bilinçli ebeveyn olma noktasinda bu kurslarimizdan istifade etmislerdir. Özel Yürekler Halk Egitim Merkezimizde engelli yetiskin ögrencilerimize kurslar açmaktayiz. Onlarin hayata tutunma noktasinda açilan bu kurslar gayet güzel bir sekilde yürütülmektedir. Yetiskin engelli vatandaslarimiza kapimiz her zaman açik. Gelip kurslarimizdan istifade edebilirler. Köy Yasam Merkezimizle köylerimize kadar giderek kurslari vatandaslarimizin ayagina kadar götürüyoruz. Üç köy yasam merkezimizde kurslarimizi yürütmekteyiz. Bagimlilikla mücadele konusunda ögrencilerimize bu isi bilen ve yeterlilige sahip hocalarimizla kurslarimizi açmaktayiz ve bu kurslarimiz devam ediyor. Yine AB projeleri kapsaminda Firat Kalkinma Ajansi isbirligi ile asçi yardimciligi, rafting bot rehberligi kurslari açtik”diye konustu.

Unutulmaya yüz tutmus bir meslek olan cacim (cicim) dokumaciligini da sürdürdüklerini ifade eden Tunceli Halk Egitim Müdürü Özkan Yurtsever, “Binlerce yillik tarihi olan ve kökeni Orta Asya’ya kadar uzanan cacimi kurslarimizda usta ögreticilerimiz üzerinden vatandaslarimiza anlatmaya ve ögretmeye çalisiyoruz. Hafta kapsaminda satranç turnuvasi gerçeklestirdik. 5 Haziran günü Hüseyin Güntas Kütüphanesinde resim ve grafik sergisi açiyoruz. Yine ayni gün ayni yerde müzik dinletimiz olacak. 7 Haziran günü merkez Belediye Yeralti Çarsisi üzerinde ise ilimiz genelindeki halk egitim merkezlerinde üretilen ürünlerin genel sergisi gerçeklestirilecek. Amacimiz yil boyunca açilan kurslarda üretilen ürünleri vitrine çikarmak ve bu kurslarin meyvelerini vatandaslara göstermek. Tüm vatandaslarimizi bu etkinliklerimizi takip etmeye davet ediyorum’’ seklinde konustu.

Halk Egitim Merkezlerinde 3 bin 500’ün üzerinde kursun mevcut oldugunu aktaran Yurtsever, gerekli kosullarin saglanmasiyla kurslarin halkin hizmetine sunuldugunu da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA