Sapanca Gölü'nden Çikan Atiklar Görenleri Sasirtti

Sakarya Büyüksehir Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Sapanca Gölü ve çevresinde temizlik yapti. Gölden çikan lastik, cam, ahsap ve plastik atiklar çevrenin ve doganin hassasiyetle korunmasi gerektigi gerçegini gözler önüne serdi.

Sapanca Gölü'nden Çikan Atiklar Görenleri Sasirtti
Sakarya Büyüksehir Belediyesi, her yil oldugu gibi bu yil da 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde örnek bir etkinlik düzenledi.

Doga dostu, çevreye duyarli ve yesili koruyan projeleriyle bilinen Büyüksehir Belediyesi, vatandaslari “Yarinin Sakarya’si için El Ele” programinda bulusturdu. Büyüksehirin tüm birimleri ve Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, Sapanca Gölü havzasinda ve çevresinde genis çapli bir temizlik yapti. Dalgiçlarin gölün içinde yaptigi temizlikte sudan araç lastigi, plastik malzemeler, cam ürünleri ve tibbi atik malzemeler çikti. Sakarya’nin ve Kocaeli’nin içme suyu kaynagi olan göle atilan bu atiklar, çevreye karsi duyulan hassasiyetin artmasi gerektigi gerçegini gözler önüne serdi. Ayrica göl çevresinde de ögrenciler ve STK’lar tarafindan genis çapli temizlik yapildi. Piknik yapmak veya gezi için gelenlerin bölgeye attigi atiklar ve çöpler torbalara dolduruldu.

“Çevre bilinci demek gelecek demek”

Programda konusan Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, “Çevreyi tek kelimeyle özetlersek çevre bilinci demek gelecek demek, çevre yoksa gelecek yok demektir. Eger çevreye sahip çikmiyorsak, çevreye gerekli ihtimami göstermiyorsak, çevrenin koruma ve kullanma dengesini bozmuyorsak, gelecek var demektir. Tam tersi olursa gelecek yok demektir. Neye benzer; ‘harakiri’ insanin kendi kendini yok etmesi, çevreyle yok etmesi gibidir. Eger çevre yok ediyorsa, kendini yok etmeye baslamis demektir. Onun için çevremize her geçen gün daha çok sahip çikmamiz gerektigini yasayarak görmekteyiz. O münasebetle bugün 5 Haziran Dünya Çevre Günü çerçevesinde düzenlenen Sapanca Gölü Çevreye Duyarlilik etkinligi vesilesiyle bir araya gelmis bulunuyoruz” dedi.



“Sakarya’miz ilk önce dogasiyla ön plana çikmaktadir”

Yüce, “Insanoglunun en bastaki görevi Mevla’min bizlere emaneti olan tabiati, canli ve cansiz tüm varliklara müsfik davranmak, sevecen davranmak, onlara layikiyla sahip çikmaktan geçmektedir. Biz toplum olarak doganin, çevrenin, yeryüzündeki her bir canlinin böylesine kiymetli oldugu bir medeniyetten geliyoruz. Insan ve çevre arasindaki bu ilahi ölçü bizim de hizmet anlayisimizin özünü olusturmaktadir. Sakarya’miz ilk önce dogasiyla ön plana çikmaktadir. Bizlere düsen sorumluluk ise bu dogayi koruyup, gelisim için elimizden geleni var gücümüzle yapmaktir. Bizler Sakarya Büyüksehir Belediyesi olarak her daim dogamizi ve doganin mirasi olan kaynaklarimizi korumaya yönelik çalismalarimizi hiz kesmeden yürütmekteyiz. Doganin bizlere mirasi olan Sapanca Gölümüzde üstüne çok çalismalar gerçeklestirdigimiz bir husustur. Sapanca Gölümüzü ve çevresini kirlikten korumak için paydaslarimizla birlikte büyük bir özveriyle çalisiyoruz” diye konustu.



“Gelecek nesillerimize yasanabilir bir doga birakabilmek en büyük görevdir”

Yüce, “Çevreye olan saygi ve duyarlilik bilincini yaymak, tüm canlilar için yasanabilir bir doga elde etmek için gündüz-gece demeden çalismalarimiza devam ediyoruz. Gelecek nesillerimize yasanabilir bir doga birakabilmek adina dogayi korumak, kirletmemek ve saygili olmak bizlerin en büyük görevidir. 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün bu baglamda her birimize dogaya saygiyi ve sevgiyi hatirlatmasina, çevremizin korumasinin öneminin anlamimiza vesile olmasini temenni ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA