Kdz. Eregli'den Dünya Çevre Günü Etkinligi Coskuyla Kutlandi

Zonguldak’in Eregli ilçesinde Dünya Çevre Günü çesitli etkinliklerle kutlandi.

Kdz. Eregli'den Dünya Çevre Günü Etkinligi Coskuyla Kutlandi
Karadeniz Eregli Belediyesi tarafindan düzenlenen etkinlik Devrim Bulvari’nda toplanan ögrenciler, veliler ve çevre aktiviteleri, Inönü Parki’na kadar kortejle devam etti düzenlenen etkinlige Kdz.Eregli Belediye Baskani Halil Posbiyik ve esi Neriman Posbiyik, Milletvekili Eylem Ertug Ertugrul, sivil toplum kurulusu temsilcileri katildi.

Düzenlenen etkinlikte konusma yapan Kdz. Eregli Belediye Baskani Halil Posbiyik, çevre senliginin bu yil üçüncüsünü kutlamanin mutlulugunu yasadigini belirterek sunlari söyledi:

“Gezegenimiz çok hizli bir sekilde isiniyor ve bunun olumsuz etkilerini maalesef hepimiz yasiyoruz. Mevsimler degisiyor, dünyanin her yerinde sel ve firtinalar gibi asiri doga olaylari görülüyor. Buzullar eriyor, orman yanginlari çogaliyor ve salgin hastaliklar artiyor. Bu yüzden gelecek nesillere yasanabilir bir dünya birakmak için daha fazla çaba göstermeliyiz. Çevre Senligimize destek veren tüm kurum ve kuruluslara, okullarimiza, hepinize tesekkür ederim. Dilerim hep birlikte dünyamizin daha yasanabilir bir yer olmasi için katkida bulunabiliriz.”

Posbiyik ve Ertugrul, daha önceden gerçeklestirilen yarismalarda dereceye giren ögrencilere hediye verdi. Halk oyunu ekiplerinin dans gösterilerinin oldugu senlikte; ayrica elektronik atiklari inceleme, bez çanta boyama aktiviteleri yapildi.
Kaynak: İHA