Esinin Huzurevine Biraktigi Yasli Adam Kalçasini Kirdi, Alman Hastaya Hastane Sahip Çikti

Yillar önce Türkiye’ye yerlesen Alzheimer hastasi Alman yasli adam, iddiaya göre Bursa’da esinin biraktigi huzurevinde kalçasini kirinca tedavi için Istanbul’a getirildi. Arayani sorani olmadigi ögrenilen yasli adama Büyükçekmece Mimar Sinan Devlet Hastanesi sahip çikarken hastanenin Bashekim Yardimcisi Dr. Nuray Özgür Abravci, “Hastamizin pijama, çorabini bile hemsire hanimlarimiz alip getirmisler. Çok duygulandik, yaninda hiçbir yakini, ilgilenebilecek hiç kimsesi yok. 10 gündür altindan bezini degistiren, yemegini yediren, onu temizleyen hemsirelerimiz, tüm hastanemiz bu hastamiza çok güzel sahip çikti. Çok iyi bir bakim verildi, çok basarili bir operasyon geçirdi" dedi.

Esinin Huzurevine Biraktigi Yasli Adam Kalçasini Kirdi, Alman Hastaya Hastane Sahip Çikti
Almanya’da emekli olmasinin ardindan yillar önce Türkiye’ye gelen alzheimer hastasi 71 yasindaki Alman vatandasi E. H. W. iddiaya göre Bursa Gemlik’te esinin yerlestirdigi huzurevinde kalçasini kirinca hastaneye kaldirildi. Tedavisi için Istanbul’a Büyükçekmece Mimar Sinan Devlet Hastanesi’ne getirilen yasli adam için hemen tetkiklere baslandi. Edinilen bilgiye göre hastanede yasli adami arayan soran olmayinca Büyükçekmece Mimar Sinan Devlet Hastanesi Bashekimi Uzm. Dr. Fatih Mehmet Velibeyoglu ve tüm hastane ekibi yasli adama sahip çikti. Kalçasi kirilan yasli adam için seferber olan hastane çalisanlari pijamalarindan yiyecegine, kisisel ihtiyaçlarina kadar hepsini kendileri temin etti. Bu süreçte yapilan incelemelerin ardindan ameliyata alinan yasli adamin operasyonu basariyla gerçeklestirildi.

Ameliyat sorasi fizik tedavi çalismalarina baslanirken yasli adamin yeniden ayaga kalkmasi saglandi. Alman hasta, ardindan taburcu edilirken tedavi süreçlerinin devam edecegi ögrenildi.

“Hastamizin pijama, çorabini bile hemsire hanimlarimiz kendileri alip getirmisler"

Yasli adamin durumuyla ilgili bilgi veren Büyükçekmece Mimar Sinan Devlet Hastanesi Bashekim Yardimcisi, Enfeksiyon Hastaliklari Uzmani Dr. Nuray Özgür Abravci, “Acil servise ambulansla getirildi, bakim evinde kalirken düsme sonucu sol kalça agrisi gelismis. Hastanemize ameliyat amaciyla yatirildi. Basarili bir ameliyat gerçeklestirildi, hastamiz su anda gayet saglikli. Fizyoterapi sonrasi hastamizi yürütmeye baslatacagiz. Hastamiz Alman vatandasi, 2014’ten beri Türkiye’de yasadigini ifade etti, Gemlik’te yasiyormus aslinda esi de Alman. Yurt disindan emekli oldugunu belirtti ama esiyle sanirim bir sikintilari var, esi tarafindan 25 gün önce burada bir bakim evine birakilmis. Bakimevinde düsme sonucu sol kalçasini kirmis. O kadar güzel ve özel baktilar ki hastamizin pijama, çorabini bile hemsire hanimlarimiz kendileri alip getirmisler. Bu nedenle biz de çok duygulandik, bu sabah ögrendik çünkü hastamizin yaninda hiçbir yakini, onunla ilgilenebilecek hiç kimsesi yok. Bakimevinden gelip ona destek veren hiç kimse yok, bu hastamiz yataga bagimli haldeyken 10 gündür altindan bezini degistiren, yemegini yediren, onu temizleyen, yikayan, oksayan, sarip, seven çok degerli hemsirelerimizin gününü bu vesileyle tekrar kutluyorum. Tipki yeminlerimizde bunu belirttigimiz gibi dil, din, irk, cinsiyet farki gözetmeksizin tüm insanliga hizmet veriyoruz. Tüm hastanemiz ekip olarak bu hastamiza da çok güzel sahip çikti. Çok iyi bir bakim verildi, çok basarili bir operasyon geçirdi. Bundan sonra da umarim ayni hassasiyetle bakilir. Tüm saglik personeline, emegi geçen ekibe, bastan sona hekiminden hizmetlisine kadar tüm arkadaslarima hastayla ilgili göstermis olduklari ilgiden ve destekten dolayi çok tesekkür ediyorum” dedi.



“Hiçbir sekilde herhangi bir refakatçisi, bakimini veren kimsesi yoktu"

Hastanede kaldigi süreç boyunca hastayla tüm hastanenin bir bag kurdugunu aktaran Hemsire Melda Dogan, “Bakimevinde düsmeyle, kalça kirigiyla bize yatisi yapildi. Yattigi süre zarfi boyunca hiçbir sekilde herhangi bir refakatçisi, bakimini veren kimsesi yoktu. Bizler tabi ki meslegimiz açisindan herhangi bir etnik köken fark etmeksizin arkadaslarla birlikte her sekilde destek olduk. Hastane yönetimi ve bizlerin destegiyle, ekip arkadaslarimizla birlikte hastamiza her sekilde yardimda bulunduk. Hastanin beyanina göre evli oldugunu söylüyor. Iyi bir bag kurduk geldiginde hiç Türkçe bilmiyordu, simdi ufak tefek o da Türkçe kelimeler söylemeyi ögrendi. Tesekkür ettigini ve bizleri sevdigini kendisi söyledi.

Hastanin alzheimer’i var. Fizik tedavi esliginde yürümesine yardimda bulunarak günlük yasamina artik aktif olarak devam edecektir. Hastalar uzun süreli yatinca aileden bir birey gibi oluyorlar, etnik köken fark etmeksizin kendisiyle ne kadar dil problemimiz de olsa beden dili, vücut diliyle gayet güzel anlasiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA