Cilo Dagi Eteklerinde Kapya Biber Ve Domates Üretimi

HAKKARI – Hakkari’nin Yüksekova Ziraat Odasi ve Yüksekova Destar Kadin Tarimsal Kalkinma Kooperatifi, Cilo Dagi’nin eteklerinde bulunan 10 dönümlük arazide kapya biber ve domates ekimi gerçeklestirdi.

Cilo Dagi Eteklerinde Kapya Biber Ve Domates Üretimi
‘Üreten bir Yüksekova için’ sloganiyla yola çikan Yüksekova Ziraat Odasi Baskanligi, ilçeyi tarim sehri yapmak için çalismalarini tüm hiziyla sürdürüyor. Ilçenin dört bir tarafinda farkli ürünler eken Yüksekova Ziraat Odasi, son olarak Cilo Dagi eteklerinde bulunan Büyükçiftlik beldesinde yasayan Feride Ince’ye ait 10 dönümlük araziye kapya biber ve domates ekimi gerçeklestirdi.

Yüksekova’da tarim seferberligi baslattiklarini belirten Yüksekova Ziraat Odasi Baskani Perviz Geçirgen, "Bugün Cilo Dagi’nin eteklerinde bulunan Büyükçiftlik beldesinde 10 dönümlük alanda kadin çiftçimiz Feride Ince’ye ait olan arazide hem kapya biberi hem de domates ekimini gerçeklestirecegiz. Tarima kadin elinin degmesi için yaptigimiz bu çalismayla insallah Yüksekova’yi her alanda üretime kavusturacagiz. Üretim yapilmayan toprak birakmayacagiz. Özellikle kadinlarimizi toprakla bulusturacagiz. Cilo Dagi’nin eteklerinde bulunan Büyükçiftlik beldemizin hem dogal güzelligi ve toprak zenginligini hem de suyun berrakligiyla biz de ürünlerimizi toprakla bulusturacagiz. Her alanda verimliligi saglayarak Yüksekova’nin üretim alaninda büyük bir ivme kazanmasina yardimci olacagiz. Yüksekova’yi modern bir tarim merkezi haline getirene kadar durmayacagiz. Ana hedefimiz kendi kendine yetebilen bir Yüksekova’yi insa etmek. Yaz aylarinda bile domates, salatalik, biber gibi sebze çesitlerimizi hep disaridan temin ediyoruz. Artik diyoruz ki kendi kendimize yetebilecek, kendi ihtiyaçlarimizi karsilayalim. Hatta bunun ileri bir seviyesine ulasarak komsu il ve ilçelerimize de sebze konusundaki ihtiyaçlarini buradan tedarik edelim. Biz de Cilo Dagi’nin eteklerinde yer alan 10 dönümlük araziye bu ürünlerin ekimini yaptik” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA