Yangin Söndürme Tüpünde Eroin Sevkiyatina Jandarma Engeli

Istanbul Il Jandarma Komutanligi ekipleri tarafindan düzenlenen operasyonda yangin tüpleri içerisine gizlenmis 43 kilo uyusturucu ele geçirildi. Operasyonda gözaltina alinan 3 kisi, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yangin Söndürme Tüpünde Eroin Sevkiyatina Jandarma Engeli
Istanbul Il Jandarma Komutanligi ekiplerinin, uyusturucu madde kaçakçiligi ile mücadeleye yönelik yaptigi istihbari çalismalar neticesinde C.S., E.G. ve M.K. isimli sahislarin yasa disi yollarla temin etikleri uyusturucu maddeleri Istanbul üzerinden yurtdisina çikaracaklari bilgisine ulasti. 2 ay süren istihbari çalismalar ve fiziki takip neticesinde; süphelilerin Esenyurt ve Büyükçekmece’de faaliyet gösterdikleri tespit edildi.

Uyusturucuyu yangin söndürme tüplerine gizlemisler

Uyusturucu maddelerin araçlarla sevk edileceginin belirlenmesi üzerine, 2 araca es zamanli operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda; yangin söndürme tüplerinin içine gizlenmis vaziyette ve ticari taksinin bagajinda bulunan bir valizde toplam 43 kilo eroin ele geçirildi.

Süphelilerden M.K. isimli sahsin, kendisini ticari taksi soförü gibi göstererek kamufle ettigi, yakalanmasi durumunda suçu araçtaki yolculara atarak suçtan kurtulmayi planladigi, ticari taksi soförleri ile arasinda grup kurarak kontrol noktalarina girmemek için uygulama kullandigi ortaya çikti.

Yakalanan 3 sahis, çikarildiklari adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilirken, sahislarin irtibatli oldugu diger süpheli ya da süphelilerin ortaya çikarilmasi için çalismalar devam ediyor.
Kaynak: İHA