Türkiye'nin En Uzun Selalelerinden Pasaca Selalesi'nde Kartpostallik Görüntüler

Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan Tabiat Parki ilan edilen Pasaca Selalesi kartpostallik görüntüleriyle ziyaretçilerini adeta büyülüyor.

Türkiye'nin En Uzun Selalelerinden Pasaca Selalesi'nde Kartpostallik Görüntüler
Giresun’un Görele ilçesi Besirli, Senlik ve Köprübasi köyleri sinirlari içinde yer alan ve 50 metre yükseklikten serbest düsüs yönü ile Türkiye’nin en uzun selalelerinden biri olan Pasaca Selalesi çevresinde turuncu ve kirmizi tonlarina sahip orman güllerinin açmasiyla selale, kartpostallik görüntüleriyle ziyaretçilerini büyülüyor.

Tabiat Parki ilan edilmesinin ayni sira dogal güzelliklere sahip olan Pasaca Selalesi’nin altyapisinin yapilmasiyla her mevsim ziyaretçi akinina ugrayacagini ifade eden Besirli köyü Muhtari Mehmet Türk, “199 hektarlik sahada yer alan, serbest düsüs yönü ile Türkiye’nin en uzun selalelerinden olan Pasaca Selalesi, Tarim ve Orman Bakanligimiz nezdinde yapilan çalismalar neticesinde tabiat parki olarak ilan edilmistir. Bu önemli projenin yöremize kazandirilmasi için verdikleri desteklerden dolayi ilimiz siyasetçilerine tesekkür ederiz. Pasaca Selalesi’nin altyapi çalismalarinin da yapilmasiyla bölgemizde ve ülkemizde doga severlerin yeni ugrak merkezi olacak olacagina inaniyoruz” dedi.

Kaynak: İHA