Tokat'ta Altyapi Çalismalari Hiz Kesmeden Devam Ediyor

Tokat Belediyesi, Esentepe Mahallesi basta olmak üzere su baskinlarinin önüne geçmek amaciyla yagmur suyu altyapi çalismalarina hiz kesmeden devam ediyor.

Tokat'ta Altyapi Çalismalari Hiz Kesmeden Devam Ediyor
Tokat Merkez Esentepe Mahallesi basta olmak üzere devam eden altyapi çalismalarini yerinde inceleyen Tokat Belediye Baskani Eyüp Eroglu bu bölgede yapilan çalismalar ile ilgili bilgi verdi. 2023 yilinda insaat türü çalismalara 1 buçuk ay önce basladiklarini ifade eden Belediye Baskani Eyüp Eroglu, Esentepe Mahallesinde yaptiklari altyapi çalismalari ile bölgedeki olasi sel baskinlarinin önüne geçilecegini söyledi.

Baskan Eroglu, "Tokat genelinde çalismalarimizi hummali bir sekilde sürdürüyoruz. Bu çalismalarimizin arasinda en önemlilerinden biri Esentepe Mahallemizde Atatürk ve Orhan Gazi Caddelerimiz ve bunlara bagli sokaklarda yaptigimiz altyapi çalismalaridir. Burada yagmur suyu drenaj çalismalari basta olmak üzere içme suyu ve kanalizasyon altyapi yenileme çalismalarimizi gerçeklestiriyoruz” dedi.



“2 bin 500 metrelik yagmur suyu drenaj hattinin da 2 bin metresini su anda tamamlamis bulunuyoruz”

Altyapi çalismalarini Esentepe Mahallesinde hizli bir sekilde sürdürdüklerini dile getiren Belediye Baskani Eyüp Eroglu, “Yaklasik 10 gün gibi kisa bir zamanda buradaki kilometrelerce altyapi çalismamizi bitirme noktasina geldik. Burada yaptigimiz çalismalari özetlemek gerekirse; bu bölgemiz zemin itibariyle kot olarak biraz asagi seviyede olan bir bölgemiz. Yagmurlar yagdigi zaman da yagmur sularinin biriktigi ve çok eski bir kanalizasyon ve içme suyu hattinin oldugu bir bölge. Burada herhangi bir yagmur suyu drenaj hatti da yoktu. Bu bölgeden hem ciddi anlamda sikayetler aliyorduk hem de bizzat belediye olarak bizim de gözlemlerimizde bu bölgede yagmur yagdigi zaman bizim için de hos olmayan görüntüler oluyordu. Simdi bunu biz çözüyoruz. Yapmaya devam ettigimiz 2 bin 500 metrelik yagmur suyu drenaj hattiyla burada yagmur yagdigi zaman yagmur suyu hatlariyla bertaraf etmis oluyoruz. Bu 2 bin 500 metrelik yagmur suyu drenaj hattinin da 2 bin metresini su anda tamamlamis bulunuyoruz. Kalan bölümünde çalismalarimizi birkaç gün içinde tamamlamis olacagiz” dedi.



“Bin 700 metre içme suyu hatti ve bir kilometre kanalizasyon altyapi yenilemesi tamamlandi”

Bölgedeki içme suyu hatti yenileme çalismalarini bitirdiklerini dile getiren Baskan Eroglu, "Yaklasik bin 700 metrelik bir içme suyu hattini su an itibariyle tamamlamis bulunmaktayiz. Burada kanalizasyon hatti çalismasi da yaptik. Burada yeni binalarin yapilmis olmasi, gerekse burada kanalizasyon hattinin yeterli düzeyde hizmet vermemesi sebebiyle de bin metrelik bir kanalizasyon hatti yenileme çalismasi gerçeklestirmis bulunmaktayiz. Baskan Eroglu altyapi çalismalarinin tamamlanmasinin ardindan yapacaklari üstyapi çalismalari ile bölgenin bir taraftan altyapi sorununun giderilmis diger yandan güzel bir görüntüye kavusmus olacagini söyledi.

Zeminin oturmasi için kisa bir süre bekleyecegiz. Hemen akabinde üstyapi asfaltlama çalismalarimizi gerçeklestirecegiz. Buranin baglantili oldugu Demirlik, Atatürk Köprüsü ile Hidirlik Köprüsü arasindaki yaklasik 800 metrelik alanda da bir asfalt çalismasi yaparak Esentepe Mahallemizin önemli gördügümüz bu noktalarindaki çalismalari tamamlamis olacagiz. Burada yaklasik sekiz bin vatandasimiz yasiyor. Bu çalismamiz bu bölgede altyapi ve üstyapi anlaminda ciddi bir rahatlik olusturacak, bunun da altini çizmek istiyorum. Bizi izlemeye devam edin. Tokat’imizda yapacagimiz proje ve çalismalarla Tokat’imiz için bu yaz da hummali çalismalarimizi sürdürerek, hep 2023 diyorduk, sehrimizi artik 2053 hedeflerine dogru yol aldiracagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA