Samsun'da 17 Bin 870 Ögrencinin LGS Heyecani

2022-2023 egitim-ögretim yili Liselere Geçis Sistemi (LGS) Merkezi Sinavi ülke genelinde oldugu gibi Samsun’da da yapildi. Toplam 305 bina ve bin 146 salonda gerçeklestirilen sinava 17 bin 870 ögrenci katildi.

Samsun'da 17 Bin 870 Ögrencinin LGS Heyecani
Sinav iki oturum halinde gerçeklestirildi.

Ögrencilere hepsi çoktan seçmeli türünde toplam 90 soru soruldu. Birinci oturum saat 09.30’da, ikinci oturum ise 11.30’da basladi.

Birinci oturumda ögrencilere Türkçe, TC inkilap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabanci dil derslerinden toplam 50 soru soruldu. Bununla birlikte 75 dakika yanitlama süresi verildi.

Ikinci oturumda ise ögrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorularak ögrencilerin cevaplamasi için 80 dakika süreleri oldu.

Ögrenciler sinav için heyecanli ve merakli olduklarini dile getirirken, LGS’ye girecek ögrencilere basari dileklerini ileten Atakum Ilçe Milli Egitim Müdürü Mehmet Irfan Yetik, “8. siniftaki ögrencilerimizin girdigi sinavda ögrencilerimiz 1 yil boyunca heyecanla hazirlik yaptilar. Ögretmen arkadaslarimizin destegi ile kurslara katildilar. Bütün ögrencilere basarilar diliyoruz. Sinav sonucuna göre ögrencilerimiz merkezi yerlestirme ve mahalle yerlestirme ile liselerimize kayitlarini yaptirabilecekler” dedi.

Ögrencilerin sinavdan çikmalarini bekleyen veliler ise ögrencilerin heyecanina okul bahçesinde ortak oldu.
Kaynak: İHA