Muratpasa'da Afet Isleri Müdürlügü Kuruldu

Muratpasa Belediyesi, depreme dayanikli bir kent için basladigi çalismalardan Mahalle Afet Gönüllüsü (MAG) programi ve daha birçok projeyi artik Afet Isleri Müdürlügü’nce sürdürecek. Yeni kurulan müdürlükte ilk görevlendirmeler de yapildi.

Muratpasa'da Afet Isleri Müdürlügü Kuruldu
Türkiye’yi sarsan deprem felaketinin ardindan Antalya’da, 520 bini askin nüfusuyla kamu kurum ve kuruluslari, hastaneler, alisveris merkezlerine ev sahipligi yapan, kent hayatinin merkezi olan Muratpasa’da, belediye depreme dayanikli bir kent olusturmak için yeni adimlar atiyor.

Önce ilçede yapilacak yeni tüm binalar için perde beton zorunlulugu getiren Murtpasa Belediyesi, kisa adi MAG olan Mahalle Afet Gönüllüsü programina basladi.

Her mahallede afet gönüllü grubu olusturmayi hedefleyen programda teorik egitimler tamamlandi. Gönüllüler, mayista ilk müdahale, afet bilinci, afet anatomisi, gönüllülük, ilk yardim, arama-kurtarma gibi basliklarda egitim aldi.

Egitimler, Kahramanmaras merkezli depremlerde 40 afetzedeyi enkaz altindan kurtaran GEA Arama- Kurtarma tarafindan verildi.

Gönüllüler, enkaz basinda yapilacak uygulamali egitimin ardindan sertifikalarini alacak. Ayrica arama - kurtarma köpegi ve afet ya da acil durum aninda haberlesmenin kesintiye ugramamasi için telsiz haberlesme egitimleri de MAG programi çerçevesinde yakin dönemde baslayacak.

Muratpasa Belediyesi, tüm bu çalismalar için Afet Isleri Müdürlügü’nü kurdu. Karar, belediye meclisince alinirken Belediye Baskani Ümit Uysal, Muratpasa’da muhtemel afet durumunda temel ihtiyaçlarin saglanmasi, lojistik gibi müdahale planini da olusturacaklarini söyledi.

Kaynak: İHA