Lokantasi Yikildi, Konteyner Çarsida Dönerci Oldu

Kahramanmaras’ta meydana gelen depremlerde 50 masali is yeri yikilan lokantaci, afetin ardindan olusturulan konteyner çarsida esinin de destegiyle dönercilik yapmaya basladi.

Lokantasi Yikildi, Konteyner Çarsida Dönerci Oldu
Pazarcik ilçesinde 30 yildir lokantacilik yapan 52 yasindaki Seref Uzdilli’nin, 6 Subat’ta meydana gelen depremlerde lokantasi yikildi. 50 masali 300 500 metre karelik is yeri yikilan Uzdilli, ailesiyle beraber olusturulan konteyner çarsida tekrar is basi yapti. Esinin de destek verdigi Uzdilli, dönercilik yaparak ekmegini kazanmaya basladi.

Yasadiklarini anlatan Seref Uzdilli, “Is yerim bu bölgedeydi depremde yikildi. Lokanta isi yapiyordum 50 tane masam vardi. Sonrasinda buraya geldik burasi da 15-20 metrekare bir yer. 5-6 masamiz var. Bu bölgeyi Kirikkale Valiligi yapti ve çarsi oldu. Is yerimizde kebap ve döner yapiyoruz. Insanlari begeniyor herkes geliyor. Çarsi da farkli sektörlerde esnaf var. Bizlere yardim gönderen insanlarin hepsine çok tesekkür ediyoruz” dedi.

Seref ustanin esi Seher Uzdilli ise “Ilk açtigimizda insanlar yikik dükkanin önüne geldiler biz de döner yapip dagittik. Çok sevindiler o dönemde herkes dua etti insanlari doyuruyoruz diye” diye konustu.

Müsterilerden Mustafa Kocahal da, “Seref ustanin hem sicak yemek hem firin olmak üzere lokantasi vardi. 500 metrekare yeri vardi. Yikildi su anda 30 metrekare alanda ailecek çalisiyorlar herkeste seviyor kendisini” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA