Kadin Çiftçilere 'Uygulamali Süt Hijyeni Egitimi' Verildi

Ardahan’da "Uygulamali Süt Hijyeni Egitimi" programi kapsaminda kursiyer kadinlara süt sagimi, meme temizligi, saglik ekipmani ve malzemeleri hijyeni konularinda uygulamali egitim verildi.

Kadin Çiftçilere 'Uygulamali Süt Hijyeni Egitimi' Verildi
Merkeze bagli Bayramoglu köyündeki 70 kursiyer kadina yönelik verilen egitim, Tarim ve Orman Bakanligi Egitim ve Yayin Dairesi Baskanligi ev sahipliginde üniversiteden uzman kisilerce gerçeklesti. Kursiyer kadinlar, uzmanlardan pratik ve uygulamali süt sagimi, meme temizligi, sagim ekipmani ve malzemelerin hijyeni konularinda 2 oturumda egitim aldi.

Kafkas Üniversitesi Gida Mühendisligi Bölümü ögretim üyesi Doç. Dr. Aksem Aksoy, kursiyerlere, "süt hijyeni saglamak için ortamdaki yürütülmesi gereken uygulamalar, hayvancilik isletmelerindeki süt verimliligini etkileyen kriter faktörleri, sagim yöntemleri ve ekipmanlar" konulu sunum yapti. Veteriner hekim Baris Asilioglu da "uygulamali sagim teknikleri, hijyen materyallerinin kullanimi ve dogru sagim" konularinda sunum yapti.

Ardahan Tarim ve Orman Il Müdürü Muhammet Fatih Cineviz, kadin çiftçilerin bu tür egitime fazla katilim sagladigini söyledi.

2 oturumlu egitimin ardindan kadin kursiyerlere sertifikalari verildi.

Kaynak: İHA