Istanbul'da Göçmek Kaçakçiligi Operasyonu

Yunanistan’a gitmek üzere gittikleri siniri geçemeyen 12 kaçak göçmen, Istanbul’a dönüs yolunda yakalandi. Yapilan operasyonda yakalanan araç sürücüleri ve göçmenlere rehberlik yaptigi ögrenilen süphelilere 68 bin 880 lira idari para cezasi uygulandi.

Istanbul Emniyet Müdürlügü Göçmen Kaçakçiligiyla Mücadele ve Hudut Kapilari Sube Müdürlügü ekiplerince, Avcilar ve Büyükçekmece’de süpheli araçlara yapilan operasyonlarda toplam 12 kaçak göçmen yakalandi. Kaçak göçmenleri tasiyan aracin sürücüleri ve onlara rehberlik yaptigi tespit edilen süpheli sahislar Y.S., A.K ve R.E. de gözaltina alindi.

Göçmen kaçakçilarina idari para cezasi

Yapilan incelemeler sonucunda kaçak göçmenlerin, Yunanistan üzerinden Avrupa ülkelerine geçmek amaciyla sinira gittikleri, basaramayinca Istanbul’a geri dönmek için sürücülerle anlastiklari belirlendi. Operasyon sirasinda yapilan aramalarda 3 bin 90 Euro ve 4 bin 700 lira ele geçirildi. Yakalanan süphelilere, Yabancilar ve Uluslararasi Koruma Kanunu Kapsaminda toplam 68 bin 880 lira idari para cezasi kesildi. Adliyeye sevk edilen zanlilar "Göçmen Kaçakçiligi" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA