Fuhusa Sürükledikleri Genç Kizlarin Katalogunu Basip Pazarlamislar

Bursa polisinin 3 ilde es zamanli yaptigi fuhus operasyonunda, genç kizlari lüks yasantiya özendirip kandirarak fuhus batagina çeken 17 kisiyi gözaltina aldi. Çetenin kandirdiklari genç kizlarin fotograflarindan katalog bastirip pazarladiklari ortaya çikti.

Fuhusa Sürükledikleri Genç Kizlarin Katalogunu Basip Pazarlamislar
Edinilen bilgiye göre, Bursa Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Ahlak Büro Amirligi ekipleri, Bursa genelinde yabanci uyruklu kadinlar ile birlikte baska illerden getirilen genç kadinlarin yüksek gelir elde etme ve lüks yasanti vaadiyle kandirilip organize olarak fuhus batagina çekildigini tespit etti. Bunun üzerine Bursa Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde baslatilan Katolog 1 Operasyonu ile Bursa, Ankara ve Sivas’ta tespit edilen süpheli sahislara yönelik es zamanli baskinlar yapildi. Operasyon çerçevesinde Bursa’da 12, Ankara’da 4 Sivas’ta da 1 süpheli sahis gözaltina alinarak sorgulanmak üzere Bursa Il Emniyeti Asayis Sube Müdürlügü’ne getirildi.

Gözaltindaki sahislarin 14’ünün daha öncede çok sayida benzer suçlara karistiklari suç dosyalarinin kabarik oldugu belirtildi.

Süpheli sahislarin kaldiklari ev ve apartlarda yapilan aramalarda 4 adet tabanca, 1 adet pompali tüfek, 180 adet uyusturucu hap, bir miktar metamfetamin, 20 adet cep telefonu, 2 adet tablet, magdur kadinlara ait oldugu belirlenen 4 adet pasaport, fuhustan elde edildigi tahmin edilen 30 bin lira para ve yine fuhustan elde edilen kazançlarin not edildigi kagitlar ele geçirildi. Katalog 1 Operasyonu kapsaminda fuhus batagina sürüklenen 4’ü yabanci uyruklu toplam 22 kadin çetenin elinden kurtarilarak gözetim altina alindi.

Katalog hazirlamislar

Üç ilde es zamanli olarak yapilan Katalog 1 Operasyonu ile çökertilen çetenin, agina düsürdügü genç kizlari lüks mekanlara götürüp önce lüks yasantiya özendirdigi, çeteyle uzun süredir birlikte çalisan kadinlar vasitasiyla yüksek gelir etme vaadiyle kandirdiklari genç kadinlari lüks rezidanslarda fuhusa zorlayip pazarladiklari iddia edildi. Öte yandan fuhus çetesinin kandirdigi genç kizlarin fotograflarindan olusan bir katalog olusturdugu bu katalog üzerinden müsterilerin tercihine göre genç kizlari konum adini verdikleri bulusma noktalarina gönderdikleri belirtildi.

Emniyette sorgulari devam eden 17 süphelinin "insan ticareti, yabanci ve Türk kadinlari fuhusa zorlayip bu yolla gelir elde etme, fuhusa aracilik, fuhus için yer temin etme, uyusturucu madde ticareti ve uyusturucu madde bulundurma, 6136 SKM" suçlarindan adliyeye sevk edilecegi bildirildi.

Kaynak: İHA