Erzincan'da LGS Basariyla Tamamlandi

Erzincan’da gerçeklesen Liselere Geçis Sistemi (LGS) çerçevesindeki merkezi sinav, saat 9.30’da baslayip 12.50’de tamamlandi.

Erzincan'da LGS Basariyla Tamamlandi
Sözel ve sayisal olarak iki oturum seklinde yapilan sinava Erzincan genelinde 172 salonda 2 bin 678 ögrenci katilim sagladi.

8. sinif ögrencilerine yönelik uygulanan sinav, sorunsuz sekilde tamamlanarak sinav sonuçlari Ölçme Degerlendirme ve Sinav Hizmetleri Genel Müdürlügüne gönderildi.

Erzincan Il Milli Egitim Müdür Vekili Murat Demir, “Ögrencilerimize ortaögretim kurumlarimizdaki egitim hayatlarinda basarilar diliyorum. Merkezi sinavlar oldukça büyük organizasyonu gerektirdigi için sürece bakanligimizin ilgili tüm birimleri destek verdi. Sinav hazirlik ve uygulamasinda emek veren çalisma arkadaslarimiza sinavin sorunsuz bir sekilde tamamlanmasinda büyük emegi olan ögretmenlerimize ve personelimize sükranlarimi sunuyorum. 26 Haziran tarihinde açiklanacak sonuçlarla birlikte sinavin Türkiye yüzyilinin insasinda yer alacak sevgili ögrencilerimize, ailelerine ve Erzincan egitim camiamiza hayirlar getirmesini temenni ediyorum.” dedi.

Kaynak: İHA