Bursa'da 90'Lar 2000'Ler Türkçe Pop Festivali'nde Yildizlar Geçidi

Sarkilariyla 90’lara damga vuran ünlü sanatçilar Burak Kut, Yonca Evcimik, Hakan Peker, Nez, Çelik, Mansur Ark ile Kabus Kerim & Erci-E, Kültürpark Açikhava Tiyatrosu’nda Bursalilara nostalji dolu saatler yasatti.

Bursa'da 90'Lar 2000'Ler Türkçe Pop Festivali'nde Yildizlar Geçidi


"Sizi çok özledik"

Bursa, önceki aksam 90’li yillarin yildizlarini Kültürpark Açikhava Tiyatrosu sahnesinde agirladi. Sarkilariyla 90’lara damga vuran ünlü sanatçilar Burak Kut, Yonca Evcimik, Hakan Peker, Nez, Çelik, Mansur Ark ile Kabus Kerim & Erci-E, arka arkaya çiktiklari açik hava sahnesinde Bursalilari geçmise götürdü. Ünlü sanatçilar Bursa’yi çok özlediklerini dile getirdi.

‘8.15 Vapuru’, ‘Abone’ gibi sarkilariyla hayatimiza renk katan Yonca Evcimik, konserlerin startini verdi. Dans sovlariyla ve enerjisiyle kendisine hayran birakan sanatçi, Bursa’da olmaktan mutluluk duydugunu dile getirdi.

‘Maalesef’, ‘Gazla Gitsin’, Sana Demedim mi?’ sarkilariyla ve sahne performansiyla unutulmayan isimlerden biri olan Mansur Ark, nostalji rüzgari estirdi.

‘Öyle Bir Geçer Zaman ki’, ‘Hercai’, ‘Meyhaneci’ sarkilariyla 90’li yillardan günümüze her sarkisi hit olan ünlü sarkici Çelik, Bursa’da keyifli anlar yasatti. Sahnede ekip arkadaslarindan birisi ile idaaya giren ünlü sarkici, Bursa Açikhava’yi dolduran binlerce dinleyici ve dinleyiciler arasinda noterde görev yapan bir dinleyicinin esliginde kazanarak keyifli sohbetlerin odagi oldu. Hizini alamayan ünlü sarkici seyircilerin arasina girerek sarkilarini sevenleri ile birlikte seslendirdi.

1995 yilinda Almanya’da kurulan ve büyük ilgi toplayan Türk rap grubu Cartel’den Kabus Kerim ve Erci E, Bursali dinleyicilerine unutulmaz bir müzik keyfi yasatti. ‘Cartel’, ‘Bin Arabama’, ‘Araba Yok’ gibi dillere pelesenk olmus sarkilarini seslendiren ikili, büyük begeni topladi.

2000’li yillarin basinda ‘Sakin Ha’ ve ‘Her sey Bos’ sarkilariyla adini duyuran ve danslariyla ‘Yerli Shakira’ olarak kisa sürede popülerligini arttiran güzel sarkici Nez, Bursa Açikhava sahnesinde Bursali müzikseverlerle bulustu. Sempatik tavirlari ve danslariyla büyük ilgi gören Nez, sarkilarinin yillar geçse de herkesin dilince olmasindan dolayi mutlulugunu dile getirdi.

Pop müzigin efsane isimlerinden Burak Kut oldu. Yillarin eskitemedigi bebek yüzlü sanatçi, söyledigi sarkilarla hayranlari tarafindan ayakta alkislandi. ‘Benimle Oynama’ sarkisiyla çiktigi sahnede performansiyla göz dolduran Burak Kut, seyircilerle birlikte sahneledigi interaktif müzik sovu ve söyledigi ‘Yasandi Bitti’ sarkisiyla büyük begeni topladi. Duygu yüklü parçasi ‘Bebegim’ sarkisina izleyenler telefon isiklariyla eslik etti.

Geçtigimiz yildan bu yana saplanti hayrani ile basi dertte haberleriyle magazin dünyasinda ismini sikça duydugumuz sarkilari ve danslariyla bir döneme damgasini vuran Hakan Peker, dinleyicileri adeta büyüledi. ‘Karam’, ‘Unutmadim Seni’ adli dillere pelesenk olarak sarkilarini seslendiren Peker, Bursa’yi çok özledigini dile getirdi. Bursali müzikseverlerin de özlem duydugu Peker’in sarkilarina tüm Açikhava Tiyatrosu’nu dolduran binlerce dinleyici eslik etti.
Kaynak: İHA