Tarim Ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli Oldu

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, yeni kabinede Tarim ve Orman Bakani olarak Ibrahim Yumakli’yi atadi.

Tarim Ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli Oldu


Cumhurbaskani Erdogan, Çankaya Köskü’nde düzenledigi basin toplantisinda yeni kabine üyelerini açikladi.

Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci’nin bakanligi döneminde bakan yardimciligi görevini sürdüren Ibrahim Yumakli, Erdogan tarafindan yeni Tarim ve Orman Bakani olarak atandi.

Yarin gerçeklestirilecek devir teslim töreniyle görevine resmen baslayacak olan Yumakli, 1992 yilinda Uludag Üniversitesi Iktisadi Idari Bilimler Fakültesi Isletme Bölümü’nden mezun olmasinin ardindan 1993 yilinda Marshall Boya A.S.’de ithalat islemleri uzmani olarak is hayatina adim atti. 2011 yilina kadar Akzo Nobel Türkiye bünyesinde bulunan Marshall Boya A.S. ile bagli grup sirketlerinin mali gruplarinda yöneticilik yapan Yumakli, 2011 yilinda Aljazeera Türkiye’de çalismaya basladi.

Yumakli, 2012-2015 yillari arasinda Aljazeera Türkiye’nin sahip oldugu televizyon kanalini yönetmesi sonrasi Ocak-Ekim 2016 tarihleri arasinda Anadolu Ajansi Uluslararasi Operasyonlar Direktörlügü görevini yürüttü. Ekim 2016 tarihinden itibaren GÜBRETAS’ta Genel Müdür ve Icraci Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevini sürdüren Yumakli, 7 Nisan 2022 tarihinde Tarim ve Orman Bakan Yardimcisi görevine getirildi.

Yumakli, 3 Haziran 2023’de Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan Tarim ve Orman Bakani olarak atandi.

Ingilizce bilen Yumakli, evli ve iki çocuk babasidir.

Kirisci’nin mesaji

Kabinenin açiklanmasinin ardindan sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda Yumakli’nin bakanligini kutlayan Kirisci, yeni kabinenin hayirli olmasi temennisinde bulunarak, “Ülkemize ve aziz milletimize hizmet etme onurunu bizlere takdir eden Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’a sükranlarimi arz ediyorum. Tarim ve Orman Bakani görevine getirilen çalisma arkadasim Ibrahim Yumakli’yi tebrik ediyor, yeni görevinde muvaffakiyetler diliyorum. Rabb’im ülkemize ve aziz milletimize hayirli hizmetler yapmayi nasip eylesin insallah” dedi.

Kaynak: İHA