KMÜ Senatosu Ermenek'te Toplandi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Senato Toplantisi Ermenek Uysal ve Hasan Kalan Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda gerçeklestirildi.

KMÜ Senatosu Ermenek'te Toplandi
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgali, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Münir Oktay ile Prof. Dr. Nevzat Aydin ve senato üyelerinin katilimiyla gerçeklestirilen toplantida egitim-ögretimle ilgili konular ele alindi. Toplantinin ardindan KMÜ senatosu üyeleri, Turkuaz Gölü’nde tekne turu yaparak Ambar Bogazi, Nadire Kanyonu ve Ayhatun Magarasi’ni görme imkani buldu. Rektör Gavgali daha sonra sayisi 300’e varan ulu çinari, su degirmenleri, soguk suyu, firini ve pazari ile Ermenek’in tarihi ve dogal güzelliklerini içinde barindiran yaklasik 500 yillik Zeyve Mesire alanini ziyaret etti. Ermenek Belediye Baskani Mustafa Bozcu ile de görüsen Rektör Gavgali, Baskan Bozcu’ya görevinde basari ve kolayliklar diledi.

“Ermenek tüm güzellikleriyle görülmeye deger”

Ermenek’te yer alan dogal güzelliklerin mutlaka görülmesi gerektigini ifade eden Rektör Gavgali sunlari söyledi: “Ermenek, tüm tarihi dokusu ve dogal güzellikleri ile Karamanimizin en güzel ilçelerinden birisidir. Ilçemiz, dünyanin sayili yeralti nehirlerinden biri olan Maraspoli Magarasi, uzay bilimi arastirmalarinin yapilabilecegi Tol Medresesi, Karamanogullari döneminde insa edilen Ermenek Ulu Camii, Turkuaz Gölü ve Zeyve Pazari ile bizlere tam bir kültürel mirastir. Ayrica Türkçe’yi resmi dil ilan eden Karamanoglu Mehmet Bey’in türbesinin Balkusan köyünde bulunmasi da Ermenek’in her anlamda tarih kokan bir yer oldugunun göstergesidir. Bizler de ilçede yer alan hem yüksekokullarimizin olmasi hem de burada yer alan güzelliklerle ilgili farkindalik olusturmak açisindan senato toplantimizi Ermenek’te yaptik. Bu doga harikasi güzel ilçemizin tanitilmasi ve gelismesi için tüm kurum ve kuruluslarimiz ile birlikte çalismaya devam edecegiz.”

Rektör Gavgali son olarak Ermenek Meslek Yüksekokulu ve Ermenek Uysal ve Hasan Kalan Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu akademik ve idari personeli ile bir araya geldi. Rektör Gavgali, personele çalismalarinda basarilar diledi.
Kaynak: İHA