Kars'ta 4 Bin 772 Ögrenci LGS Sinavinda Ter Dökecek

Kars’ta Liselere Geçis Sinavi’na 4 bin 772 ögrenci girecek. 4 Haziran 2023 tarihinde yapilacak olan LGS öncesinde Milli Egitim Müdürü Aydin Acay, velilere uyarilarda bulundu.

Kars'ta 4 Bin 772 Ögrenci LGS Sinavinda Ter Dökecek
Kars Milli Egitim Il Müdürü Aydin Acay, Pazar günü yapilacak olan LGS için velilere ve Kars halkina uyarilarda bulunarak, tüm ögrencilere basarilar diledi.

Acay, 4 Haziran 2023 Pazar günü Liselere Geçis Sinavi (LGS) çerçevesinde gerçeklestirilecek merkezi sinav ile ilgili tedbir ve önlemlerin alindigini belirtti.

Kars genelinde 4 bin 772 ögrencinin sinava girecegini ifade eden Acay, “4 Haziran 2023 tarihinde iki oturum halinde LGS sinavi yapilacak. 1’inci oturum 09.30’da 20 Türkçe, 10 Inkilap Tarihi, 10 Din Kültür ve Ahlak Bilgisi ve 10 Ingilizce olmak üzere toplam 50 soru 75 dakikalik bir süre seklinde gerçeklesecek. Daha sonra 45 dakikalik bir aradan sonra sayisal oturumu baslayacak. Orada da 20 Matematik ve 20 Fen olmak üzere toplam 40 soru 80 dakikalik bir süre verilecek. Ilimiz genelinde 4 bin 772 ögrencimiz 368 salonda sinava girecek. Bunlardan 32 tane salonumuz özel gereksinimi olan ögrencilere tek kisilik salonlarimizdan olusacak. Il merkezinde ise bin 800 ögrencimiz 40 okulda sinava girecek. Toplamda 153 salonumuz bulunmaktadir. Ayrica her okul ögrencisi kendi okulunda sinava girecek, sinav giris belgeleri okul yönetimi tarafindan ögrencilere dagitildi” dedi.

Sinavin her seyin sonu olmadigina dikkat çeken Aydin Acay, “Tabii bu LGS maratonu 1 yillik bir egitim ögretim yili faaliyetimiz sonucunda olan bir sinavdir. Biliyorsunuz 6 Subat Kahramanmarasli merkezli depremden dolayi Bakanimizin talimatlariyla LGS’deki 2’inci dönem konulari çikartildi. Sadece birinci dönem konulardan ögrencilerimiz sorumlu, ögrencilerimiz yaklasik 3 aydir buna göre hazirlik yaptilar. Okullarimizda sik sik deneme sinavlari yapildi, ögrencilerimiz gayet güzel bir hazirlik yaptilar. Kendim de okullari dolasiyorum, geziyorum ben simdiden bütün ögrencilerimize basarilar diliyorum. Tabii bu sinav her seyin sonu degil. Daha önlerinde dört yillik bir lise egitimi var, velilerden sunu istiyoruz özellikle; ögrencilerimizin yani çocuklarin, evlatlarimizin tüm geleceginin bu sinavdaymis gibi bir algiyla çocuklara bir psikolojik baski yapmalarini biz istemiyoruz. Hatta bu sinav zorunlu bile degil yani bazi ögrencilerimizin özel yetenekleri varsa resimde, müzikte, sanatta, sporda, el sanatlarinda yetenekleri varsa biz bu ögrencilerimizi güzel sanatlar, meslek ve spor liselerine de yönlendirmek de istiyoruz” diye konustu.

Velilerin okul bahçesine alinmayacaginin altini çizen Acay, “Ögrencilerden bizim istegimiz sadece sinav giris belgeleri ve geçerli bir nüfus kimlik kartlariyla okula gelmeleri yeterlidir. Zaten özel durumu olan ögrencilerimiz yanlarinda doktor rapor varsa ilaçlarini geçirebiliyorlar ancak herhangi bir yiyecek içecek getirmeleri önerilmiyor. Yine nüfus müdürlükleri o gün açik olacak. Her ihtimale karsi nüfus kimlik kartini unutan, evi uzak olan ögrencilerimiz varsa onlar o gün nüfus müdürlüklerini kullanabilirler, nüfus müdürlüklerimiz açik kalacak. Yanlarinda bandaji dökülmüs pet sisede su geçirebilirler. zaten ögrencilerimizin okuldaki sinavin sessiz ortamda geçmesi için biz sinav aninda velilerimizin okul bahçesinde kalmalarini istemiyoruz. Bize gelen yazilari da o sekilde ancak 45 dakikalik arada veliler okul bahçesinde ögrencilerle bir araya gelebilir fakat sinav esnasinda kesinlikle okul bahçelerinde kalmalarini biz istemiyoruz. Ister istemez konusuyorlar, sesleri içeri girebiliyor, havalar sicak, camlar açik kalabilir O yüzden veliler sinav aninda mümkün oldugunca okuldan uzak kalmalarini öneriyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA