Izmit'te Özel Bireyler Için Yasam Merkezi Yapiliyor

Özel bireylere yönelik yapilacak olan Izmit Engelsiz Yasam Merkezinde zemin güçlendirme ve hafriyat çalismalari devam ediyor. Merkezde psikoterapi biriminden bilisim atölyelerine, hidroterapi havuzundan otizm egitim odasina kadar her sey düsünüldü.

Izmit'te Özel Bireyler Için Yasam Merkezi Yapiliyor
Kocaeli Büyüksehir Belediyesi özel bireyler için engelsiz yasam merkezleri insa ediyor. Bu çerçevede Gebze’de insasi devam eden Engelsiz Yasam Merkezinin ardindan Izmit Engelsiz Yasam Merkezi için çalismalar basladi.

Vinsan Kampüsü içinde egitim ve sosyal merkez seklinde düsünülen Izmit Engelsiz Yasam Merkezi için zemin güçlendirme ve hafriyat çalismalarina baslandi. Alanin tamamina yapilacak 3 bin 200 jet grout imalatinin bin 950’si tamamlandi. Projede planlanan H blok kisminda ise hafriyat çalismalari devam ediyor. Vinsan Kampüsü içinde Lastik-Is Sosyal Tesislerinin üst tarafinda yapilacak Izmit Engelsiz Yasam Merkezi, toplam 9 bin 609 metrekare alan üzerinde 6 bin 176 metrekare kapali alan olarak projelendirildi. Proje her tür özel bireye uygun olacak sekilde zemin kat olarak planlandi.

913 metrekare olan bodrum katta; siginak, kazan dairesi, su deposu, elektik ve mekanik odalar, personel soyunma odasi yer alacak. 5 bin 264 metrekare zemin katta ise idari bölüm, bekleme alani, danisma, egitim birimi, revir, idari sorumlu ofisi, aile danismanligi birimi, psikoterapi birimi, konferans salonu, kütüphane, resim, barista, dokuma, matbaa, kuaför, müzik, el sanatlari, mutfak ve bilisim atölyeleri, çok amaçli egitim salonu, bireysel egitim siniflari düsünüldü. Yine zemin katta bagimsiz yasam evi, spor salonu, hidroterapi havuzu, soyunma-dus alani, depo, yemekhane, mutfak, ögretmenler odasi, mescid, destek personel odasi, depo, koordinatör odasi, duyu bütünleme odasi, otizm grup egitim odasi, otizm bireysel egitim odasi, çocuk dinlenme odasi, oyun odasi projede planlandi. Ayrica bireyler ve çocuklar için terapi ve hobi avlusu ve çocuk oyun alani bulunuyor.
Kaynak: İHA