Büyüksehir Oda Orkestrasi'ndan Muhtesem Konser

Kocaeli Büyüksehir Belediye Konservatuvari Oda Orkestrasi’nin Kongre Merkezinde düzenledigi konsere yüzlerce müziksever katilirken performanslar dakikalarca ayakta alkislandi.

Büyüksehir Oda Orkestrasi'ndan Muhtesem Konser
Kocaeli Büyüksehir Belediye Konservatuvari Oda Orkestrasi, Kongre Merkezinde konser gerçeklestirdi. Engin Sen sefliginde gerçeklesen konserde valslerden, tangolara ve türkülere uzanan genis bir yelpazedeki eserleri büyük basari ile seslendirildi. Klasik müzikseverlerin yogun ilgi gösterdigi konserde Oda Orkestrasi dakikalarca ayakta alkislandi. Büyüksehir Belediye Konservatuvari ses egitmeni Tugçe Erenci, solist olarak konserde yer aldi. Ayrica Kültür Bakanligi saz sanatçilari Özata Ayan, Emre Erdal ve Turgut Özüfler konuk solist sanatçilar olarak Oda Orkestrasi’na eslik etti. Kongre Merkezinin bin 300 kisilik Akçakoca Salonu vatandaslarin yogun ilgisi sebebiyle tiklim tiklim doldu. Klasik eserlerin senfonik tinilarla bulustugu muhtesem gece, konuklarin büyük begenisiyle karsilandi. Klasik müzikseverler, konserin sonunda Oda Orkestrasi’ni dakikalarca ayakta alkisladi. Konserin sonunda Doç. Dr. Figen Büyükakin sanatçilara çiçek vererek basarilarindan dolayi tebrik etti. Orkestranin kurulmasinda Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’nin büyük destek verdigini söyleyen Oda Orkestrasi’nin Sefi Engin Sen, "Bu destek bizim için çok kiymetliydi. Sanata ve sanatçiya verilen bu deger için Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskanimiz Tahir Büyükakin’a sonsuz tesekkürlerimizi iletiyoruz" dedi.

Kentin kültür ve sanat hayatina verdigi basarili konserlerle imzasini atan Büyüksehir Oda Orkestrasi’nin 3. Büyük Konseri, 11 Haziran Pazar aksami Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde tekrarlanacak. Ücretsiz konser 20.00’de baslayacak.
Kaynak: İHA