Türk Ocagi'nin Kurban Bayrami Törenine Yogun Katilim

Eskisehir Türk Ocagi’nda yogun katilim ile düzenlenen bayram töreninde kesilen kurbanlar, Ahiska Türkleri, Telafer Türkmenleri ve depremzede vatandaslara dagitildi.

Türk Ocagi'nin Kurban Bayrami Törenine Yogun Katilim
Eskisehir Türk Ocagi’nda yapilan Kurban Bayrami törenine yogun katilim gösterildi. Ocak üyelerinin ve normal vatandaslarin yani sira afet bölgesinden gelerek Eskisehir’de yasamaya baslayan depremzedeler, Karaçay Çerkes Cumhuriyeti’nden gelen Karaçay Türkleri ile Irak ve Telafer Türkmenleri törene katilim sagladilar. Bayramlasmadan sonra kesilen kurbanlar Ahiska Türkleri, Telafer Türkmenleri ve afetzedelere dagitildi.

Yapilan ikramlardan sonra konusan ocak baskani Prof. Dr. Nedim Ünal, bu bayramin diger senelere göre farkli oldugunu söyledi.

Türk dünyasinin degisik yerlerinden katilan misafirler ve depremzede misafirler ile birlikte olmaktan mutluluk duyduklarini ifade eden Ünal, "Resmi sinirlarimizin disinda Dogu Türkistan’dan Bosna Hersek’e kadar 300 milyon civarinda Türk yasiyor ve onlardan herhangi birisinin tirnagina diken battiginda sinemizde hissediyoruz. Onlarla bayram sevincini paylasmaktan mutluluk duyuyoruz. Afetzede ailelerimizle bölgede ve sehrimizde beraberiz. Elimizden geldigi kadar onlarin dertlerini ve ihtiyaçlarini paylasmaya çalisiyoruz. Bu gün afetzede kardeslerimizin burada bizlerle beraber olmasindan bahtiyarlik duyduk" dedi.

Kaynak: İHA