Siyasi Partilerden Bayramlasma Ziyareti

Kurban Bayrami dolayisiyla BBP heyeti, AK Parti’yi ziyaret etti.

Kurban Bayrami dolayisiyla siyasi partiler arasi bayramlasmalar çerçevesinde AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Belgin Uygur baskanligindaki heyet, BBP Genel Baskan Yardimcisi Tevfik Eren baskanliginda heyeti agirladi.

Eren, yaptigi konusmada, Genel Baskan Mustafa Destici’nin selamlarini ileterek, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in nezdinde AK Parti’nin ve Türk Islam cografyasinin Kurban Bayrami’ni kutladi. Isveç’in baskenti Stockholm’de bir caminin önünde Kur’an-i Kerim yakilmasini siddetle kinadigini belirten Eren, "Merdan Yanardag denen yazarin, teröristbasi Öcalan’a methiyeler düzmesini siddetle karsi çikiyoruz. Bildiginiz üzere Büyük Birlik Partisi daha önce 3 milyon imza toplamisti idam için. Bir an önce o imzalarin yerine getirilmesi, Türkiye’de bu tip insanlarin, teröre bizzat bulusmus, terörü destekleyen, 3-5 yasinda çocuklarimiza tecavüz edip onlari öldürenler için idamin bir an önce gelmesini istiyoruz. Insallah Kurban Bayrami’ndan sonra Meclis’imiz açildiginda da bunlar gündeme gelir ve insallah bu tip canice seylerin önlenmesi için elimizden geleni Cumhur Ittifaki’mizin büyük çogunlukla yapacagina eminiz” ifadelerini kullandi.

"Terörist elebasisini öven cümleler, terörü övmedir"

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Belgin Uygur, Isveç’te Kur’an-i Kerim yakilmasina iliskin tepkiyi mesru ve hukuki yollarla en üst perdede ifade ettiklerini ifade ederek, "Isveç makamlarini geregini yapmaya davet ediyoruz" diye konustu.

Gazeteci Merdan Yanardag’in, katildigi televizyon programinda terör örgütü PKK/KCK’nin elebasisiyla ilgili açiklamalarina iliskin, "Gerçekten bu ülke terörden çok çekti. Terörist elebasisini, terör elebasisini öven cümleler, terörü övmedir, bir suçtur, terörizmi övmedir. Biz, binlerce vatandasimizi, bebekleri, kadinlari, gençleri, askerlerimizi sehit verdik, kaybettik. Hukukta ve anayasada suçlarin tanimlari bellidir. Ortada bir suç varsa, bu suça karsilik olarak da burasi bir hukuk devleti. Yasalar, hukuk tabii ki isleyecektir. Yargi tabii ki gerekli karari verecektir” açiklamasinda bulundu.

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Belgin Uygur baskanligindaki heyet HÜDA PAR Genel Sekreteri Sehzade Demir’i kabul etti. Uygur ve heyeti, DSP Genel Baskan Yardimcisi Metin Oktay ile heyetini kabul etti.
Kaynak: İHA