MHP'li Karakaya'dan CHP'li Emre'ye 'Kurultay' Sorusu Açiklamasi 'Çok Adayli Bir Seçim Mi Olacak'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Baskan Yardimcisi Prof. Dr. Mevlüt Karakaya’nin "(CHP’de) Kurultay çok adayli mi geçecek" sorusunu yanitlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskan Yardimcisi Zeynel Emre, "Su anda net olarak aday olacagini açiklayan yok. Güreste ‘el ense çekmek’ diye bir tabir var. Herkes bir görmek istiyor durumu, tabloyu görmek istiyor. Bilemiyorum ben aday çikar mi çikmaz mi. Gözlemledigim genel baskanin emegini, çabasini görüyor insanlar" dedi.

Kurban Bayrami dolayisiyla siyasi partiler arasi bayramlasmalar devam ediyor. MHP heyeti Genel Baskan Yardimcisi Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, MYK Üyesi Mertcan Agaç ve Genel Baskan Basdanismani Merve Menekse; Demokratik Sol Parti, AK Parti, Büyük Birlik Partisi, Yeniden Refah Partisi ve CHP heyetlerini agirladi.

CHP’nin MHP ziyaretinde gündem konusu göçmenler, Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi ve CHP’de düzenlenecek kurultay oldu.

Ziyaret sirasinda konusan Karakaya, göçmenlerin dönüsüyle ilgili, "O konuda ciddi çalismalar var. Karsimizda devlet yok, vekalet savaslarinin en yogun icra edildigi yerlerden birisi. Türkiye’nin uzun zamandir gayreti orada bir güvenligi saglayarak insancil yollarla bu dönüsü saglamak. Su ana kadar 500 bin civarinda bölgeye giris saglandi. Kisa süre içerisinde de oradaki hazirliklar itibariyla bakildiginda 1 milyona yakin dönüse yönelik hazirliklar da tamamlanmak üzere" dedi.

CHP’deki kurultay sürecine deginen CHP Genel Baskan Yardimcisi Zeynel Emre ise, "Bizim parti kültürümüz böyle parti içi yarislarda vardir. Çekismeli geçer. Disaridan acaba bir karisiklik mi var gibi de yansir. Tarihimize baktiginizda da hep vardir" diye konustu.

Karakaya’nin ‘kurultay çok adayli mi geçecek’ sorusuna da yanit veren Emre, "Su anda net olarak aday olacagini açiklayan yok. Güreste ‘el ense çekmek’ diye bir tabir var. Herkes bir görmek istiyor durumu, tabloyu görmek istiyor. Bilemiyorum ben aday çikar mi çikmaz mi. Gözlemledigim genel baskanin emegini çabasini görüyor insanlar. Takdir ediyorlar. Süreç daha önümüzde var. Bu süreçte de açik ve net davraniyoruz. Aday olmak isteyen olabilir" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA