Mehmet Ali Sahin'den Kiliçdaroglu'na 'Kirsaldan Oy Alamadik' Cevabi

Cumhurbaskanligi Yüksek Istisare Kurulu (YIK) Üyesi Mehmet Ali Sahin, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun kirsal kesimden oy alamadiklari yönündeki açiklamasina iliskin, "Sayin Kiliçdaroglu, biraz arastirsan bunun nedenini çok kolay yakalarsiniz" dedi.

Mehmet Ali Sahin'den Kiliçdaroglu'na 'Kirsaldan Oy Alamadik' Cevabi
Sahin, baba ocagi Karabük’Ün Ovacik ilçesinde AK Parti’nin bayramlasma programina katildi.

Burada konusan Sahin, Recep Tayyip Erdogan’in yeniden Cumhurbaskani seçildigini ve AK Parti’nin Cumhur Ittifaki’yla birlikte yeniden iktidara geldigini hatirlatti. Bunun milletin tercihi oldugunu ifade eden Sahin, "Oy verenin de vermeyenin de tercihidir. Türkiye büyük bir demokratik olgunluk göstermistir ve inaniyorum ki dünyada en seffaf sekilde yerine getiren ülkelerin basinda Türkiye gelir. Avrupa Birligi ülkelerinin, Avrupa Komisyonunun bir takim raporlarina hiç aldiris etmeyin. Demokrasi konusunda Türkiye’yi elestiriyorlar. Siz önce kendinize bakin ya, yüzde 90’a yakin katilim oldu seçimlerde. Ama bu oran bile yüksek degil. Bakin Yunanistan’da da seçim oldu 2-3 gün önce. Oy oranina baktiniz mi? Yüzde 60-63’ü geçmez. Ama Türk halki demokrasiye sahip çikiyor. Inandiginiz siyasi partilere de destek konusunda sandiklara kosuyor. Bu bizim millet olarak ne kadar demokrasi konusunda millet iradesinin sandiga yansimasi ve o dogrultuda hükümetlerin olusturmasi bakimindan ne kadar hassas oldugunu gösteriyor. O bakimdan bu milletin bir ferdi olmaktan, bu millete mensup olmaktan dolayi iftihar etmeliyiz, gurur duymaliyiz" dedi.

"Seçimler yapildi, bir irade ortaya kondu. 5 yil süreyle Cumhurbaskanimiz, milletimize hizmet etmeye devam edecek" diyen Sahin, sunlari kaydetti:

"Onun kurdugu kabine milletimize hizmete devam edecek. Çogunluk 323 milletvekili Cumhur Ittifaki’ndadir. Meclisimiz ve milletimize hizmet etmeye devam edecek. Önümüzdeki 5 yil önemli bir zaman dilimidir. Ben koalisyon dönemlerinde de parlamentoda milletvekilligi yaptim, bu koalisyon dönemlerinin o dönemlerde olan hükümetlerin ömrü ortalama 6 aydir. Hükümet yikildi, yenisi kurulacak mi, ne zaman kurulacak, kim gelecek, kimler arasinda kurulacak, memleket zaman kaybedecek. Bakin yine sizlere iradesiyle Anayasa degisikligi yaparak kavustugumuz Cumhurbaskani Hükümet sistemini en büyük avantaji siyasi istikrar getirmis olmasidir. Cumhurbaskani seçildi, 2-3 gün sonra yemin etti kabinesini kurdu, hükümet basladi.

Koalisyon dönemleri olsaydi arkadaslar aylarca sürerdir hükümet pazarliklari. Memleketi hizmet beklerdi. Bu dönemleri artik geride kalmistir. Simdi önümüzde 5 yillik istikrarli bir dönem var. Bu dönemi en iyi sekilde geçirmeliyiz."

Kiliçdaroglu’nun kirsal kesimden oy alamadiklari yönünde açiklamasina iliskin de Sahin, "Sayin Kiliçdaroglu dedi ki, ‘Biz bu seçim hazirladik ama kirsal kesimdeki oylari Tayyip Bey alinca seçimi kaybettik’ dedi.

Yani köylüleri suçladi. Sayin Kiliçdaroglu, biraz arastirsan bunun nedenini çok kolay yakalarsiniz. AK Parti’den önce Köy Hizmetleri Genel Müdürlügü vardi Ankara’da. Hangi köyün yolu yapilacak, hangi köyün suyu eksik, Ankara’da Genel Müdürlükte bunlar tartisilir, ödenek konur yillar sonra sira gelir mi gelmez mi beklenir dururdu. Ama AK Parti iktidari, Cumhurbaskanimiz Basbakandi, ben basbakan yardimcisiydim talimatlariyla KÖYDES projesi kuruldu. Kaymakamin baskanliginda, iste muhtarlar vardi, Köylere Hizmet Götürme Birligi faal haline geldi. Kaynaklari ve yetkiyi biz mahalline devrettik. Köylere daha fazla hizmet gelmeye basladi" ifadelerine yer verdi.

Programa, AK Parti MKYK üyesi, Genel Sekreter Yardimcisi ve Karabük Milletvekili Cem Sahin, Milletvekili Ali Keskinkiliç, Il Baskani Ferhat Salt ile partililer ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA