Karavan Tatilcileri Foça'ya Akin Etti

Izmir’in Foça ilçesinde 9 günlük bayram tatili yogunlugu yasanirken, karavan kamplara ilgi artiyor.

Karavan Tatilcileri Foça'ya Akin Etti
Hem Kurban Bayrami tatili hem de yaz sezonunu Foça’da geçirmek isteyen vatandaslar, düsük bütçe ile ekonomik tatil için karavan kamplara yönelmeye basladi.

Haziran ayinda okullarin kapanmasi ile birlikte Foça’ya gelmeye baslayan tatilciler, Kurban Bayrami tatilinin de etkisi ile yogunluk olusturdu.

Foça’ya gelen tatilcilerden ve isletmecilerden alinan bilgilere göre Izmir merkeze yakinligi ve ulasim kolayligi açisindan günübirlik olarak tatil yapmak isteyenler, Foça sahil koylarini tercih ediyor. Tatilini düsük bütçe ile uzun süreli yapmak isteyenler çadir ve karavan kamplari tercih etti. Sezonluk olarak kiralanan evler ve otel fiyatlarina göre daha uygun olan ayrica kapali mekanlarda tatil yapmak istemeyenler nedeniyle karavan kamplara ilgi artti.

Geçen senelere göre daha yogun

11 yildir teknede yasayan ve Foça’ya yerlesen Canan Aryüz, "11 yildir yelkenciydik, teknede yasiyorduk, artik Foça’da yasiyoruz. Geçen Ramazan Bayrami bu kadar kalabalik degildi, hava sartlari da etkendi. Bugün Foça’nin güzel bir sahil koyundayiz. Karavanlar var burada, sürekli yasayanlar var, disaridan gelenler de var. Günlük turizm daha fazla" dedi.

Tatil için Foça’yi tercih eden vatandaslardan Kadir Akyol ise, "Her sene 2,5 ay süreyle tatilimi Foça’da geçiriyorum. Foça, mükemmel bir yer. Yaz kis tatil yapilacak beldelerden bir tanesi. Ben karavan tatilcisiyim, karavanda kaliyorum. Kisin da karavan tatili yapiyorum. Yazlari özellikle Foça’yi tercih ediyorum. Bu sene 9 günlük tatil olmasindan dolayi yogunluk çok fazla. Insanlar ekonomik tatile bakiyorlar. Foça, ekonomik olarak uygun bir yer oldugu için diger senelere göre daha kabalik oldugunu düsünüyorum” seklinde konustu.

Tatilini Foça’da geçiren Derman Can Güresin de, "Bu sene yine Kurban Bayrami’nda Foça’yi tercih ettik. Hem karavan kamplari hem de ahsap evlere epey ilgi var. Bayramda sehre giris ve çikislar sakindi, yol temizdi. Izmir’e yakin olmasi, denizi temiz olmasi nedeniyle tercih ediyorum. Bu sene ekstra bir yogunluk var. Insanlar özellikle karavan kamplarini tercih ediyorlar" dedi.

Foça’da kafe isleten Ferhat Kivanç, "Foça’da 28 yildir isletmecilik yapiyorum, bayram dolulugunu yasamaya basladik. Tatile gelen vatandaslarimizi en iyi sekilde agirlamaya çalisiyoruz. Insallah tüm esnaf arkadaslarimiz için bereketli bir bayram olur" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA