Izmit'in Kurtulusunun 102'Nci Yil Dönümü Coskusu Yüksek Sadakat Ile Doruklara Ulasti

Kurban Bayrami ve Izmit’in Düsman Isgalinden Kurtulusu’nun 102’nci yil dönümü vesilesiyle Izmit’te sahneye çikan Yüksek Sadakat, sevenlerine unutulmaz bir gece yasatti.

Izmit'in Kurtulusunun 102'Nci Yil Dönümü Coskusu Yüksek Sadakat Ile Doruklara Ulasti
Izmit Belediyesi, Kurban Bayrami ve Izmit’in Düsman Isgalinden Kurtulusu’nun 102’nci yil dönümü dolayisiyla çesitli etkinlikler düzenledi.

Gün boyu eglenen vatandaslarin gece ise Yüksek Sadakat konseri ile enerjileri doruklara ulasti. Ünlü rock grubu, gece boyunca sarkilarini sevenleri için seslendirdi. Ünlü grup, sevenleriyle seslendirdigi birbirinden özel sarkilari büyük begeni topladi.

"Nice kahramanlar vatan topraklarini korumak için canlarini ortaya koydu"

Konser arasinda sahneye çikan Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet, “Bugün çifte bayram ve çifte cosku yasiyoruz. Hem mübarek Kurban Bayrami’mizin ilk günü hem de Izmit’in düsman isgalinden kurtulusunun 102’inci yil dönümü. Tam 102 yil önce 28 Haziran 1921’de Izmit halki ve kahramanlarimiz Yunan ve Ingiliz zulmüne karsi direnerek bu güzel kentte bir destan yazdi. O gün düsmanlarimiza Anadolu’nun isgal edilemeyecegini en net sekilde gösterdi. Bu halk esareti hiçbir zaman kabul etmedi. Büyük bir azimle ve yüreklerindeki vatan sevgisiyle Yahya Kaptanlar, Kara Fatmalar, Tercüman Ahmetler, Ipsizler Recepler, Gebesoglu Mehmetler ve adini bilmedigimiz nice kahramanlar vatan topraklarini korumak için canlarini ortaya koydu ve bize bu güzel vatani emanet etti. Geçmisi bilmek lazim geçmisi bilmezsek gelecege vizyon koyamayiz. O yüzden Izmit’te yasayan herkes gencinden yaslisina, bu kentin verdigi mücadeleyi bilsin diyedir bizim de mücadelemiz" dedi.



"Kurtulusumuzun 102. yil dönümü kutlu olsun"

Konusmasini sürdüren Baskan Hürriyet, "Aslinda konserler, kutlamalar, etkinlikler, hepsi birer bahanedir. Önemli olan kentimizdeki halkla dayanismadir. Kentlilik bilincidir. Yan yana olabilmektir. Basta bu mücadelenin önderi, ebedi ve tek baskomutanimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaslarini saygiyla, minnetle ve sükranla aniyorum. Ruhlari sad olsun. Mekanlari cennet olsun. Bugün ayni zamanda tüm Türkiye’ye örnek olan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün isaret ettigi Cumhuriyet kadini Izmit Belediye Baskani merhum Leyla Atakan ve arkadaslarinin temelini attigi, ’Yapamazsiniz’ demelerine ragmen 43 günde bitirdigi Kocaeli Sanayi Fuari’nin da kurulusunun 54.’üncü yili. Kurtulusumuzun 102. yil dönümü kutlu olsun. Fuarimizin açilisinin 54. yili kutlu olsun. Mübarek Kurban Bayrami’miz hayirlara vesile olsun" ifadelerini kullandi.

Daha sonra Baskan Hürriyet, gruba Kocaeli formasi ve çiçek takdim etti. Konser geç saatlere kadar devam etti.
Kaynak: İHA