Antalya'da 300 Bin Kisilik Bayram Hareketi Sahillere Yansidi, Yogunluk Ikiye Katlandi

Antalya’da Kurban Bayrami’nin 2’nci gününde mevcut yabanci turistlerin yogunluguna ‘300 bin kisilik’ yerli tatilciler de eklenince sahillerdeki yogunluk diger günlere göre ikiye katlandi.

Antalya'da 300 Bin Kisilik Bayram Hareketi Sahillere Yansidi, Yogunluk Ikiye Katlandi
Turizmin baskenti Antalya’nin sahillerinde, Kurban Bayrami yogunlugu yasaniyor. Yaz nedeniyle turistlerin akinina ugrayan kentte, 9 günlük Kurban Bayram tatilinde beklenen 300 bin kisilik hareketlilik otellerde oldugu gibi sahillerde de etkisini gösterdi. Ilk gün bayramlasma, ziyaretler ve kurban kesimi nedeniyle yogunlugun fazla yasanmadigi Konyaalti Sahili, bayramin ikinci gününde doldu. Olusan yogunluk diger günlere göre ikiye katlandi. Sahile gelen tatilciler oturacak yer bulmakta zorlandi, sezlonglarin da tümünün dolu oldugu gözlendi. Bol bol güneslenen tatilciler Akdeniz’in serin sularinda kulaç atarken, bazilari da su sporlarinda eglenmeyi tercih etti. Sahilde gölge alan bulamayan bazi tatilciler ise kiyi kesimde agaçlarin gölgelerinde dinlendi.

Havadan, karadan ve denizden denetimler gerçeklestiriliyor

Yogunluktan dolayi da kiyi kesimde denetimler artirildi. Sahil Güvenlik Komutanligina ait bir helikopter belirli araliklarla havadan denetim gerçeklestirirken, olusabilecek olumsuzluklara deniz polisi, yine sahil güvenlik ekipleri ve sahilde görevli cankurtaranlar da hazir bulunuyor. Sahile giris kisimlarinda ise asayis ekipleri süpheli kisilere yönelik kimlik kontrolü yapiyor.

“Dünyanin en güzel yeri Antalya”

Bayram tatilinin keyfini yasayan tatilcilerden Tülay Çivi Arici, çocuklugunun geçtigi Antalya’yi çok özledigi için Ankara’dan geldigini anlatti. Antalya’nin kendisi için çok özel bir yer oldugunu dile getiren Arici, “Bu kiyilarda büyümüstüm. Çocuklugumda kiyi bu kadar kalabalik degildi. Turizm kenti oldugu için bu yogunluk normal. Su an asiri bir yogunluk var. Antalya muhtesem bir yer. Atatürk’ümüzün söyledigi gibi; ‘Dünyanin en güzel yeri Antalya.’ Antalya’yi sevmemek, özlememek mümkün degil” ifadelerini kullandi.

Hava sicakliginin 28, nem oranin ise yüzde 78 ölçüldügü kentte Kurban Bayrami tatili boyunca yagis beklenmiyor.
Kaynak: İHA