Ünlü Japon Yer Bilimci Afetlere Karsi Alinabilecek Önlemler Için Kocaeli'ye Geldi
Japonya’daki Kagawa Üniversitesi’nde görevli Yer Bilimci Prof. Dr. Yoshiyuki Kaneda, Kocaeli’ye gelerek 5 yil boyunca sürecek proje çerçevesinde deprem ve tsunami gibi afetlere karsi alinabilecek önlemler, sehirleri dirençli hale getirme noktasinda çalismalara destek oldu.

5 yil boyunca çalismalar yürütülecek
5 yil boyunca sürecek çalisma çerçevesinde deprem ve tsunami gibi afetlere karsi alinabilecek önlemler, halki bilinçlendirme, sehirleri dirençli hale getirme noktasinda çalismalar yapilacak. Çayirova’da gerçeklestirilen afetlere karsi bilinçli toplum ve dirençli sehirler toplantisinda konusan Baskan Çiftçi, “Japon dostlarimizla geçmiste oldugu gibi bugün de yarin da birlikte çalisiyor olmak mutluluk verici. Ülkemiz de birçok afetle karsi karsiya kalan cografyada bulunuyor. Deprem, sel, heyelan ve yangin gibi afetlerle zaman zaman yüzlesiyoruz. Toplumlarin afetlere karsi dirençli hale getirilmesi çok önem arz ediyor. Ülkemizde bulunan birçok yasal düzenleme ve kurallar, afetlere karsi bilinçli toplumlarin olusmasini destekliyor. Özellikle yasal düzenlemelerin yani sira, yine afetlerle sik sik yüzlesen toplumlarla is birligi yapmak çok önemli. Bu çerçevede bizimle is birligi yaptiginiz için size çok tesekkür ediyoruz. Bölgemizde bilime önemli katkilar sunan Gebze Teknik Üniversitesi’yle çalistiginiz için çok mutluyuz" diye konustu.
"4 yildir önemli çalismalar yaptik"
Çayirova Belediyesi olarak, afetlere karsi dirençli toplum olusturmak adina 4 yildir önemli çalismalar yaptiklarini dile getiren Baskan Çiftçi, "Hem afet öncesi süreçlerin yönetilmesi hem afet sirasi ve afet sonrasinda yapilacak çalismalar çerçevesinde kurumumuzu hazir hale getirmeye yönelik çalismalar yaptik ve yapmaya devam ediyoruz. Bu çalismalari yaparken partner olarak Gebze Teknik Üniversitesi ve Prof. Dr. Bülent Akbas bize çok önemli katkilar sagliyor. 6 Subat depremlerinden hemen sonra deprem bölgesinde küçük bir belediye kurduk. Hatay Defne’de afetzedelerin insani yasamlarini asgari ölçekte de olsa devam ettirebilmeleri için orada hizmet ettik ve hizmet etmeye devam ediyoruz. Orada birçok gözlemlerimiz oldu. Afet sürecinin yönetiminin ne kadar önemli oldugunu bizzat gördük” açiklamalarinda bulundu.
