Belarus'tan Polonya Plakali Tir Ve Kamyonlara Yasak

Belarus Devlet Gümrük Komitesi, Polonya plakali tir ve kamyonlarin 2 Temmuz Pazar günü gece yarisina kadar ülkeden çikmalari gerektigini bildirdi.

Belarus, Polonya plakali tir ve kamyonlardan ülkeyi terk etmesini istedi. Belarus Devlet Gümrük Komitesi tarafindan yapilan açiklamada, Polonya plakali tir, kamyonlarin 2 Temmuz Pazar gecesi 24.00’a kadar Belarus’u terk etmeleri gerektigi bildirildi.

Belarus hükümetinin 19 Haziran 2023 tarihli kararnamesi uyarinca söz konusu tarih itibariyla Polonya plakali tir ve kamyonlarin Belarus topraklarinda bulunmasina yasak getirildigini hatirlatan Belarus Devlet Gümrük Komitesi, belirtilen tarihe kadar Belarus’u terk etmeyecek araçlarin sürücüleri hakkinda ise idari islem yapilacagini aktardi. Kararname, Polonya plakali treyler ve römorklari da kapsiyor.

Polonya, Rusya ve Belarus plakali kamyonlara yasak getirmisti

Polonya Içisleri Bakanligi, Polonya ve Belarus vatandasi gazeteci-aktivist Andrzej Poczobut’un siyasi bir yargilama sürecinde temelsiz suçlamalarla 8 yil hapse mahkum edildigi gerekçesiyle Belarus’a yönelik bir dizi yaptirim karari almisti. Bu kapsamda 1 Haziran 2023 Çarsamba günü itibariyla Belarus ve Rusya plakali kamyon ve tirlarin ülkeye girisini süresiz olarak yasaklayan Polonya Içisleri Bakanligi, 159’u milletvekili olmak üzere 365 Belarus vatandasina da hem Polonya’ya hem Schengen bölgesine giris yasagi getirmisti.
Kaynak: İHA