Yunanistan'da Yeni Kabine Belli Oldu

Yunanistan’da dün gerçeklestirilen seçimlerde yeniden basbakan seçilen Kyriakos Miçotakis’in yeni kabinesi belli oldu.

Yunanistan'da Yeni Kabine Belli Oldu
Yunanistan’da dün düzenlenen seçimlerde büyük farkla yeniden basbakan seçilen Kyriakos Miçotakis’in bugün yemin etmesinin ardindan yeni kabinesi belli oldu. Yeni Hükümet Sözcüsü Pavlos Marinakis, Miçotakis’in yeni kabinesini kamuoyu ile paylasti.

Savunma Bakanligi görevine eski Disisleri Bakani Nikos Dendias, Egitim Bakanligina eski Dijital Denetim Bakani Kyriakos Pierrakakis, Disisleri Bakanligi görevine Miçotakis’in yakin arkadasi olan Giorgios Gerapetritis, Maliye Bakanligina Kostis Hatzidakis, Içisleri Bakanligina eski Egitim Bakani Niki Kerameus, Adalet Bakanligina Yorgos Floridis getirilirken, eski Içisleri Bakani Makis Voridis ise Devlet Bakani olarak atandi.

Saglik Bakanligina Michalis Chrysochoidis, Enerji ve Çevre Bakanligina Theodoros Skylakakis, Kültür Bakanligina Lina Mendoni, Tarim Bakanligina Lefteris Avgenakis, Turizm Bakanligina Olga Kefalogianni, Altyapi ve Ulastirma Bakanligi görevine Christos Staikouras ve Göç Bakanligina Dimitris Keridis getirildi.



Yunanistan’da 4 Türk parlamentoya girdi

Yunanistan’da dün düzenlenen genel seçimlerde 4 Türk kökenli milletvekili adayi parlamentoya girdi. Radikal Sol Koalisyon - Ilerici Ittifaki’nin (SYRIZA) adayi Özgür Ferhat ve Panhelenik Sosyalist Hareket’in (PASOK) adayi Ilhan Ahmet Rodop’tan, SYRIZA’nin adayi Hüseyin Zeybek ve PASOK’un adayi Burhan Baran ise Iskeçe’den parlamentoya girmeye hak kazandi.
Kaynak: İHA