Terzilerde Kurban Bayrami Öncesinde Kumas Pantolon Mesaisi Yasaniyor

Kurban Bayrami hazirliklarina devam eden vatandaslar, geçmis yillara nazaran hazir kumas pantolon almak yerine terzilerin yolunu tutarak pantolonlarini diktirmeyi tercih ediyor.

Terzilerde Kurban Bayrami Öncesinde Kumas Pantolon Mesaisi Yasaniyor
Kurban Bayrami’na günler kala vatandaslarin hazirliklari sürerken, terzilerde takim elbise dikimi hareketliligi yasaniyor. Vatandaslar geçmis bayramlarin aksine hazir kumas pantolonlara yüksek fiyatlarda ödeme yapmak yerine kumasi ve rengini kendileri seçerek terzilere diktiriyor. Terzi esnafi, günler öncesinde müsterilerin boy ölçülerini alarak kumas kesimlerini yapiyor ve en geç bayram arifesine kadar hazir halde siparisleri teslim ediyor. Kumas pantolon dikiminin maliyetinin bin 500 lirayi buldugunu ifade eden terzi esnafi, takim elbise diktirmenin maliyetinin ise 7 bin 500 liradan basladigini kaydetti.



"Bayrama özel kumas modeli ve rengi seçenlerin istedikleri sekilde kesimleri yapiyoruz"

Eskisehir’de 41 yildir terzilik yapan Oguz Acar, geçmis bayramlara göre vatandaslarin Kurban Bayrami öncesinde kendi kumas pantolonunu diktirdigini belirtti.

Genellikle klasik renkli kumas modellerin tercih edildigini ifade eden Acar, kumas diktirmek isteyenlere bayramdan birkaç gün önce siparis vermelerini tavsiye etti. Terzi Acar, bayram arifesine kadar siparisleri hazirlayarak teslim ettiklerini belirterek, su ifadeleri kullandi:

“Bu bayramda vatandaslarin talebi daha fazla pantolon dikimine yöneldi. Son birkaç gündür islerimiz yogunlasti. Hazir takim elbiselerin, pantolonlarin fiyatlari yüksek olunca vatandaslar kendi giysisini diktirmeyi seçiyor. Genellikle klasik renkli modeller ve dar kesim modelli pantolonlar diktiriyorlar. Bayrama özel kumas modeli ve rengi seçenlerin istedikleri sekilde kesimleri yapiyoruz. Bayrama 1-2 gün kala islerimizi tamamlayip en geç arife gününde siparislerimizi teslim edecegiz. Vatandaslarin siparislerini bayramdan birkaç gün önce vermelerini tavsiye ediyoruz. Eger çok acil pantolon ihtiyaci oluyorsa diger magazalardan hazir aliyorlar. Arife günü dükkâni açacagiz. Bayramda boyunca dükkan kapali olacak. Vatandaslarimizdan bizim gibi terzi esnaflarina daha agirlik vermelerini istiyoruz."
Kaynak: İHA