Tatilcilerin Yogunlugu Azaldi, Çöpleri Yollarda Kaldi

TEM Otoyolu’nun Bolu geçisinde iki gündür devam eden trafik yogunlugu azalinca geriye tatilcilerin çöpleri kaldi. Isletme sahipleri çöp manzaralarina isyan ederek temizlenmesi için çalistiklarini söyledi.

Tatilcilerin Yogunlugu Azaldi, Çöpleri Yollarda Kaldi


Istanbul’un Anadolu’ya açilan kapisi olarak tabir edilen karayollarinin Bolu geçisinde akici bayram tatili yogunlugu aksam saatleri itibariyle azaldi. 9 günlük Kurban Bayrami tatili sebebiyle memleketlerine ya da tatil beldelerine gitmek için yola çikan tatilciler, TEM Otoyolu ve D-100’ün Ankara istikametinde zaman zaman yogunluk olusturuyor. Trafigin rahatladigi saatlerde ise TEM Otoyolu’nun Ankara istikametinde emniyet seridinde ortaya çöp dolu manzaralar çikti. Otoyolun kenarina atilan çöpler görüntü kirliligi olusturdu.

Isletme sahibi çöp dolu manzaraya isyan etti

TEM Otoyolu’nun Ankara istikameti üzerinde Avsar köyü mevkiinde faaliyet gösteren isletmenin yöneticisi Hidayet Atalay, “Bayram trafigini oldugu bölgede 24 saat demeden gece gündüz çalisiyoruz. Halkimiza hizmet vermeye devam ediyoruz. Ancak bayram yogunlugu sebebi ile gelen misafirlerimizin biraktigi bu pislikler, çöpler bizleri son derece üzüyor ve yoruyor. Çöp toplamak için çalisan 10 tane çalisanimiz var. Ancak yetisemiyoruz. Tesisimizden alisveris yapmayan vatandaslarimiz da bölgede ihtiyaçlarini giderebiliyor. Ancak gelip biraktiklari çöpten dolayi biz son derece magdur oluyoruz. Biraktiklari manzara bu sekilde. Tesisimizin her yerinde çöp konteyniri var. Her 5 metrede bir konteynir var. Ama baktigimizda çim alanlarina asfaltta bile çöpler var. Hem görüntü kirliligi hem çevre kirliligine neden oluyor. Tatilcilerimize çöplerini çöp kutusuna atmasini istiyoruz. Biraz daha duyarli olmalarini istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA