Sarigöllü Bagcilar Misir'da Son Üzüm Hasadini Yerinde Inceledi

Manisa’nin Sarigöl ilçesindeki üzüm üreticileri bir firma tarafindan Misir’da erkenci üzüm türü olan Arra 35 ve Arra 50 türü üzümlerin son hasadini incelemek ve erkenci üzüm hakkinda bilgi edinmek için bir haftaligina Misir’daki üzüm baglarinda incelemelerde bulundu.

Sarigöllü Bagcilar Misir'da Son Üzüm Hasadini Yerinde Inceledi
Sarigöl ilçesinden 16 kisilik üzüm üreticisi Misir’da haziran ayinda son hasadi yapilan sofralik Arra 35 ve Arra 50 türü üzümlerin hasadini yerinde inceledi, baglarin düzeni hakkinda bilgiler aldi. Sarigöllü üzüm üreticileri bir hafta boyunca üzüm hasadini incelerken, Misir Piramitlerini gezip, Nil Nehri’nde tur atma imkani buldu.

"Bizden bir ay önce geliyor"

Sarigöllü üzüm üreticisi Emcelli eski muhtari Akif Karadag, "Misir’da erkenci üzümlerin hasadi haziran ayinda bitiyor. Bizim buralarda ise temmuz ayinda hasadina baslaniyor. Bizim üzüm baglarinda yüksek sistem baglarda beton direkler kullanmaktayiz. Misir’da ise abanoz agaçlarindan direkleri var. 50 yil dayanikli oldugu söylendi. Üzümleri gerçekten çok çok güzel, salkimlari standart, taneleri ayni. Bu gezide güzel bilgiler aldik. Gördüklerimizi bizler de Sarigöl’de uygulamaya baslayacagiz. Kahire yakinlarindaki baglarda inceleme yaptik" dedi.

Misir’daki son erkenci üzüm hasadina Türkiye, Azerbaycan, Güney Afrika Cumhuriyeti, Italya gibi ülkelerden de üzüm üreticilerinin katildigi ögrenildi.
Kaynak: İHA