Pendik'te Denizden Çok Sayida Araç Lastigi Çikti

Pendik Belediyesi Arama Kurtarma (PEAK) "Pendik Afet ve Risklerin Bilincinde" projesi çerçevesinde "Deniz dibi temizligi" yapti. Denizden çok sayida araç lastigiyle birlikte sandalye ve elektrikli isiticinin çikmasi görenleri sasirtti.

Pendik'te Denizden Çok Sayida Araç Lastigi Çikti
Pendik Belediyesi Arama Kurtarma (PEAK) ekipleri, Avrupa Dayanisma Programi çerçevesinde denize daldi. Gönüllü gençlerin destek verdigi "Pendik Afet ve Risklerin Bilincinde" adli proje için denizden çok sayida atik çikardi. Pendik Sahil’de düzenlenen etkinlikte PEAK dalgiçlarinin denizden çikardigi atiklar arasinda isitici ve sandalye ile çok sayida araç lastigi yer aldi. Çikan atiklar ise görenleri sasirtti.

Çikan atiklar sergilenecek

Belediye ekipleri denizden çikarilan atiklari Pendik Gazipasa Meydani’nda sergilemeyi planliyor. Çevre gönüllüleriyle birlikte düzenlenmesi planlanan sergiyle birlikte vatandaslarin çevreye olan hassasiyetlerinin artirilmasi hedefleniyor.

"Suyun altinda bir sürü plastik var"

Deniz temizligi yapan dalgiç, "PEAK dalgiçlarindan olarak deniz dip temizligi yaptik. Dogayi kirletiyoruz. Suyun altinda bir sürü plastik, insani atik var" dedi.

Projeye destek veren ve etkinlige katilan gönüllü gençler de denizlerin çok hizli bir sekilde kirlendigini, vatandaslardan çevreye daha fazla duyarli olmalarini istedi.
Kaynak: İHA