Motosiklet Ambulanslar 43 Ilin Geçis Güzergahinda Açiklamasi Bayramda Hayat Kurtarici Görev Üstleniyorlar

Kurban Bayrami tatili dolayisiyla araç trafiginin en yogun oldugu 43 ilin geçis güzergahi "kilit kavsak" Kirikkale’de görev yapan motosiklet ambulanslar, büyük araçlarin giremedigi alanlarda hayat kurtarici görev üstleniyor.

Motosiklet Ambulanslar 43 Ilin Geçis Güzergahinda Açiklamasi Bayramda Hayat Kurtarici Görev Üstleniyorlar
Saglik Bakanligi bünyesindeki motosiklet ambulanslar, 43 ilin geçis güzergahinda Kurban Bayrami dolayisiyla yasanan trafik yogunlugunda meydana gelebilecek trafik kazalarina aninda ulasabilmeleri için bölgede hazir bekliyor. Her motosiklette iki saglik görevlisinin bulundugu ambulanslar, bayram dolayisiyla özellikle trafigin yogun oldugu Ankara-Samsun Karayolu’nda hayat kurtarici görev üstleniyor.

Kara ambulansinin giremeyecegi dar sokaklar, park, bahçe ve mesire alanlari gibi yerlerde de görev yapiyor. Motosiklet ambulanslar, kalabalik ve islek caddelere yakin bir sekilde konumlandiriliyor ve böylelikle hastalara en fazla 5 dakika içinde ulasiyor.

Kirikkale Il Saglik Müdürlügü bünyesinde görev yapan paramedik Emin Yigitel, motosikletin avantajini kullanarak olaylara en hizli sekilde müdahale ettiklerini söyledi.



"Saglik sorunlarina motosikletin avantajini kullaniyoruz"

Yogun bir mesai içinde olduklarini belirten Yigitel, "Bayram tatilini memleketlerinde geçirmek isteyen vatandaslarin 43 ili birbirine baglayan ayni zamanda kilit kavsak olarak bilinen Kirikkale’den geçis esnasinda veya ilimize gelen gurbetçi hemserilerimizi basina gelecek kaza yada saglik sorunlarina motosikletin avantajini kullanarak en hizli sekilde müdahale edebilmek ve daha saglikli bir bayram geçirebilmeleri için yogun mesai içinde görevimizi icra ediyoruz" dedi.



"Emniyet seridine girmemelerini tavsiye ediyoruz"

Uzun yolcuga çikan vatandaslarin sabirli olmalari ve daha dikkatli olmalari gerektigini ifade eden Yigitel, "Emniyet seridini kullanan insanlarimiz var. Herkes istiyor ki bir an önce memleketlerine ulassin ama kural ihlali yaparak emniyet seridine girmemelerini tavsiye ediyoruz. Aksi takdirde bir kaza durumunda ambulanslarin olay yerine ulasim süresi uzuyor. Trafik kilitleniyor ve daha geç açiliyor" diye konustu.

Yigitel, emniyet seritlerini mümkün oldugunca kullanilmamasini, emniyet seridini kolluk kuvvetlerine ve saglik görevlilerine acil kullanim için birakilmasi gerektigini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA