Mersin'de Yayla Yollari Yenileniyor

İçel Büyüksehir Belediyesi ekipleri, Toroslar ilçesinde önemli yayla yolu güzergahinda yol yenileme ve asfalt çalismalarina devam ediyor.

Mersin'de Yayla Yollari Yenileniyor
Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi Baskanligi, kirsalda ve merkezde çalismalarina devam ediyor. Ekipler, altyapi çalismalari sonrasi deforme olmus yollari yenileyerek, konforlu ve güvenli bir sekilde vatandaslarin hizmetine sunuyor. Bu çerçevede ekipler, Toroslar ilçesinde önemli yayla yolu güzergahi olan Gözne Mahallesi-Ayvagedigi Mahallesi Baglanti Yolu, Fatih-1 ve Fatih-2 Caddesinde geçtigimiz günlerde yol ve asfalt çalismasi baslatmisti. 4 bin 200 metre uzunlugundaki yolda, alt yapi çalismalari sonrasi asfalt dökümüne baslandi.

Zemin iyilestirme faaliyetinin yerine getirilmesinden sonra gerçeklestirilen asfalt döküm isleminde, su ana kadar 2 bin metrelik kisminda binder seviyesinde asfaltlama çalismalari tamamlandi. Ayvagedigi Mahallesi’nden Gözne Mahallesi’ne kadar uzanan yolda yogun bir tempoyla gerçeklestirilen yol ve asfalt çalismalari ise devam ediyor.

Vatandaslar çalismalardan memnun

4 bin 200 metre uzunlugundaki yolun 2 bin metrelik kisminda binder seviyesinde asfaltlama ve ihtiyaca göre belirlenen kisimlarda kaldirim imalati devam ediyor. Es zamanli olarak caddeye baglantisi olan sokaklarda kilitli parke yapim faaliyetleri de tamamlandi. Gözne Mahallesi Karsiyaka Sokak, Vakif Sokak ve 259. Sokakta parke yol imalati da ekiplerin çalismalari, yogun yayla nüfusunun oldugu bölgedeki vatandaslar tarafindan begeniyle karsilaniyor.

Toroslar’da nüfus yogunlugu ile kirsaldaki en büyük yerlesim yerleri arasinda yer alan bölgede devam eden çalismalar tamamlandiginda, kirsal yollari yenilenerek hizmete sunulacak. Çalismalarini bayramdan sonra tamamlamayi planlayan ekipler, hiz kesmeden devam edecek.
Kaynak: İHA