Mersin'de 'Çölyak Hastalarina Destek Projesi' Devam Ediyor

İçel Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi tarafindan 3 yil önce baslatilan ‘Çölyak hastalarina destek projesi’, hastalarin dertlerine derman olmaya devam ediyor.

Mersin'de 'Çölyak Hastalarina Destek Projesi' Devam Ediyor
Her yil Ramazan ayinda düzenli olarak 500 glütensiz gida kolisini vatandaslara ulastiran Büyüksehir Belediyesi, kisi basi haftalik 21 ekmek ve aylik 3 kilo unu da hem İçellilere hem de kente gelen depremzede vatandaslara ulastirdi. Çölyak hastasi vatandaslardan gelen talepler üzerine, Ramazan ayi disinda da gida kolisi destegi sunulmaya baslandi. Çölyak hastaligiyla mücadele eden vatandaslar, ’Alo 185’ ve ’Teksin’ uygulamasi üzerinden basvurarak gida desteginden yararlanabiliyor.

“Pahali bir ürün olan glütensiz ürünleri artirarak dagitmaya devam edecegiz”

Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi Sosyal Yardimlar Sube Müdürlügünde sosyolog olarak görev yapan Nurten Kiliç, her yil düzenli olarak gida destegi verdiklerini aktararak, “Çölyak gida paketinde hem çocuklara hem de yetiskinlere yönelik ürünlerimiz oluyor. Glütensiz ürünler ekonomik nedenlerden dolayi çok pahali. Vatandaslarimiz bunu tedarik etmekte çok zorlaniyordu. Hem onlara destek saglamak hem de çocuklari mutlu etmek için böyle bir projeye basladik. Geçen yil 500 koli dagitildi. Bu yil 750’ye çikardik ve kat kat bu sekilde gidecek diye umuyoruz” dedi.

Çölyak hastasi vatandaslarin desteklerden çok memnun oldugunu belirten Kiliç, “Vatandaslarimiz çok memnun. Koliyi teslim alanlar hem Teksin, hem Alo 185 hem de whatsapp hatlarimizdan tesekkür mesajlari gönderiyorlar. Biz de onlarla birlikte mutlu oluyoruz” diye konustu.

Destek ve hizmetlerden yararlanmak isteyen çölyak hastalarinin, ’Teksin’ uygulamasi üzerinden ya da ’Alo 185’i arayip basvuru yapabileceklerini söyleyen Kiliç, “Biz vatandaslarimizin her aninda, hastaliginda ve sagliginda yardimci olmak için buradayiz. Istedikleri zaman Alo 185 hattindan veya ’Teksin’ uygulamasi üzerinden bizlere ulasabilirler” ifadelerine yer verdi.

“Ücretsiz glütensiz ekmek ve gida kolisi destegi aliyoruz”

Büyüksehir Belediyesinin glütensiz gida kolisi ulastirdigi vatandaslardan 71 yasindaki çölyak hastasi Fatih Barisan, “Dört senedir çölyak hastasiyim. Belediye Baskanimiza bizleri düsündügü ve yardimci oldugu için tesekkür ediyoruz. Glütensiz ekmekleri ve kolileri aliyoruz” dedi.

“Çölyaklilar olarak çok memnunuz”

9 senedir çölyak hastaligi ile mücadele eden Firdevs Caba ise desteklerden çok memnun oldugunu dile getirerek, “Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Geçen sene Ramazan ayinda bir koli aldim. Bu sene tekrar basvurdum ve yine aldik. Bütün çölyaklilar olarak çok memnunuz. Allah razi olsun” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA