Asiret Dügününde Geline 4 Kilo Altin, Damada 6 Milyon TL Takildi

Van’da Ertosi asiretine mensup is adami Nevzat Durmaz’in oglu Adem Durmaz ile Sozdar Yagizer dünyaevine girerken, geline 4 kilo altin damada ise 6 milyon TL para takildi.

Asiret Dügününde Geline 4 Kilo Altin, Damada 6 Milyon TL Takildi
Sagdiçligini bölgenin en büyük asiretlerinden biri olan Ertosi asiretinin Lideri Iskender Ertus’un oglu Seref Ertus’un yaptigi dügün renkli görüntülere sahne oldu. Birçok sanatçinin sahne aldigi dügünde, Türkçe ve Kürtçe sarkilar esliginde davetliler halay çekti. 100 küçükbas hayvanin kesildigi dügünde, yemek ikraminin ardindan geçilen taki töreni 5 saat sürdü. Damada 6 milyon TL nakit para, geline ise 4 kilo altin takilan dügün, son yillarin en çok taki takilan dügünü olarak hafizalara kazindi.

Damadin babasi is adami Nevzat Durmaz, dügüne yurt içinden ve yurt disindan birçok misafirin katildigini ifade ederek, “Dügün ve taziyeler birlik ve beraberlik için çok önemlidir. Bir kaynasma meydana geliyor. Belki 20 yil görmedigimiz insanlarla bir dügünde ya da bir taziyede bir araya gelebiliyoruz. Dügünler bizim mutlu günlerimiz. Birbirimizi görmek istedigimiz en güzel günler dügünlerdir. Bu anlamda yurt içi ve yurt disindan dügünümüze gelen herkese tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Dügüne bölgedeki asiret mensuplari, Iran, Irak, Isviçre, Hollanda, Almanya, Hakkari, Sirnak, Antalya ve Van’dan yaklasik 5 bin davetli katildi.

Kaynak: İHA