Kocaeli Dünya Büyüksehirler Birligine Üye Oldu

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, 14. Metropolis Dünya Büyüksehirler Birligi’ne üyelik sertifikasini aldi.

Kocaeli Dünya Büyüksehirler Birligine Üye Oldu
Ekonomik Kalkinma ve Isbirligi Örgütü’nce Eurocities ve Metropolis kurumlari ortakliginda “Brüksel Kent Zirvesi” düzenlendi.

3 gün süren zirvede 400 sehirden bin 500 katilimci; 3 genel kurul toplantisi, 25 çalistay, 8 yan etkinlik yapti. Genel Kurulda 2024-2025 yillarinin programlarinin yapilacagi yerler, 2023-2024 bütçelerinin oylanmasi, gelecek yüzyilin sürdürülebilir sehirleri ve Metropolisin küresel yönetime katkilari ele alindi. Belçika’nin baskenti Brüksel’de gerçeklestirilen programa AB ve Dis Iliskiler Sube Müdürlügü’nün bagli bulundugu Sivil Toplum Kuruluslari Dairesi Baskani Sabahattin Yamak katildi.

Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin’i temsil eden Yamak, genel kurul toplantisinda Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’nin Metropolis’e (Dünya Büyüksehirler Birligi) üyelik sertifikasini teslim aldi.

Metropolis nedir?

1985’te kurulan metropolis dünyanin dört bir tarafindaki metropol kentleri ayni çati altinda toplayan en büyük kurulustur. Demokratik yerel yönetimleri destekleyen küresel aglarin bir parçasi olan metropolis çagin kentsel sorunlarina çözüm üretmede temel aktörleri yerel yönetimler olarak kabul etmektedir. Günümüzde Afrika, Amerika ve Karayipler, Asya ve Pasifik ile Avrupa’dan olmak üzere 137 büyüksehiri temsil eden birlik, ayni zamanda Birlesmis Kentler ve Yerel Yönetimler Teskilatinin (UCLG) Metropol kentleri temsil eden bölümünü idare ediyor.
Kaynak: İHA